2015-05-28 00:00:11
Φωτογραφία για Έξυπνοι τρόποι για να μην σε πονάνε τα καλοκαιρινά σου παπούτσια...
Αν κι εσύ περιμένεις πως και πως για να πετάξεις τα κλειστά παπούτσια από πάνω και να βγάλεις τα πόδια σου στον ήλιο, θα έχεις ήδη καταλάβει τη μεγάλη παγίδα που ενέχει αυτή η κατά τ'άλλα στιγμή απόλυτης χαράς. Φυσικά, μιλάμε για τα πρώτα κρούσματα ιδρωμένου πέλματος/ σκληρών φτερνών/ χτυπημάτων. Για να συνεχίσεις λοιπόν να απολαμβάνεις αυτές τις αεράτες στιγμές ελευθερίας (ελπίζω να μην είμαι η μόνη που βλέπει τέτοια μεγαλοσύνη στα ανοιχτά παπούτσια), συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για αυτά τα δισεπίλυτα προβλήματα.

1. Αν είναι απαραίτητο να φοράς κλειστά παπούτσια στη δουλειά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα φορέσεις από το πρωί. Πάρε τα μαζί σου σε μια σακούλα και μην τα αλλάξεις παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο. Επίσης μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ (ναι, καλά διάβασες). Έτσι, θα τα κρατήσεις δροσερά και θα αποφύγεις τον ιδρώτα ενώ παράλληλα η χαμηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια.


2. Προτίμησε ένα ζευγάρι σανδάλια με σωστή στήριξη για το πόδι σου αντί για σαγιονάρες. Εξάλλου μπορείς πλέον να βρεις πολλά φανταστικά ανατομικά σανδάλια που δεν θυμίζουν σε τίποτα παπούτσια φαρμακείου.

3. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τις σαγιονάρες σου. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί μυρίζουν άσχημα, ο βασικότερος λόγος είναι τα βακτήρια που σχηματίζονται με τον ιδρώτα του ποδιού σου.

Αν όμως τις καθαρίζεις συστηματικά δεν θα ξαναέχεις τέτοιο πρόβλημα.

4. Κάνε αδιάβροχες τις εσπαντρίγιες σου. Από τα πιο αγαπημένα παπούτσια του καλοκαιριού, κι όμως πολλές φορές από τα πιο δύσκολα διαχειρίσιμα. Θες η απρόσμενη καλοκαιρινή βροχή, θες το περπάτημα στην πόλη, σε κάθε περίπτωση μια αδιαβροχοποίηση είναι απαραίτητη.

5. Ας τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την υγρασία των παπουτσιών το καλοκαίρι. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις είναι να ρίξεις λίγη ταλκ μέσα στα παπούτσια σου και να τα αφήσεις να την απορροφήσουν.

6. Όταν θα αποφασίσεις να φορέσεις ψηλοτάκουνα, βάλε λίγη βαζελίνη στη φτέρνα και κάτω από τα δάχτυλα. Έτσι, θα αποφύγεις την τριβή και την πιθανή εμφάνιση κάλων, ενώ ταυτόχρονα θα ξεχάσεις μια για πάντα τις σκασμένες φτέρνες.

7. Κάνε πρόβα με τα καινούργια σου ψηλοτάκουνα. Όσο χαζό κι αν σου ακούγεται, τα καινούργια παπούτσια, που δεν έχουν πάρει ακόμα τη φόρμα του ποδιού σου, μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά επιβαρυντικά. Φόρεσε τα για πρώτη φορά μέσα στο σπίτι και περπάτησε τα λίγο. Άσε που μπορείς να μάθεις να τα περπατάς στο γνώριμο και ακίνδυνο περιβάλλον του σπιτιού σου πριν αλλάξεις πίστα και βρεθείς στα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Αθήνας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ