2015-05-30 20:42:06
Φωτογραφία για Στο έλεος «κάφρων» το μνημείο του Ναύτη στην Πρέβεζα [photos]
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν καταγράφηκε η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο του Ναύτη στην Πρέβεζα Ένας χώρος με καταπληκτική θέα, δίπλα από την Κυανή Ακτή, αλλά και σημείο που βρίσκεται το μνημείο για να μας θυμίζει την θυσία των Ελλήνων ναυτικών που χάθηκαν κατά τη βύθιση του «Πηνειός» στα στενά της Πρέβεζας.

Και η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου πάνω στο μνημείο και γενικότερα στον χώρο, αλλά της «ιδιαίτερης» παιδείας με την οποία έχουν μεγαλώσει κάποια «καλόπαιδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έφτασαν στο pamepreveza.gr, συνοδευόμενες και από την αγανάκτηση πολιτών με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται συχνά στέκι μεθυσμένων νεαρών.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι απλά συγκεντρώνονται εκεί, αλλά ξεσπούν υπό την επήρεια του αλκοόλ πάνω στο μνημείο και ότι υπάρχει γύρω του, αδιαφορώντας για την ιστορία του και ότι αυτό εκπροσωπεί.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, άτομα που βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να αποτρέψουν τις καταστροφές και την παραβατική συμπεριφορά των νεαρών που φαίνεται δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται τίποτε.

Έτσι οι όποιες προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που πιθανόν να γίνουν στο μέλλον, το σίγουρο είναι ότι θα έχουν την ίδια τύχη, εάν δεν παρθούν μέτρα από τις αρχές για την προστασία τουλάχιστον των μνημείων της πόλης μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ