2015-05-31 17:16:28
Φωτογραφία για Επιταχύνονται οι διαδικασίες: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ
Τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να έχει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την επίτευξη συμφωνίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας προ τριών ημερών, την Πέμπτη.

Πάντως Μέρκελ και Ολάντ θα έχουν αύριο στο Παρίσι συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται ενώ οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς ο χρόνο πιέζει και για πληρωμή των οφειλών της χώρας προς το ΔΝΤ την Παρασκευή.

Ύστατες προσπάθειες για μια επώδυνη μεν, αλλά οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά υπερασπίσιμη στο εσωτερικό της χώρας συμφωνία καταβάλλει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.


Οι επαφές του πρωθυπουργού με την ηγεσία των δανειστών υπήρξαν συνεχείς και χθες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων βρίσκεται το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η συνάντηση της Δευτέρας

Καθοριστική, επίσης, για τις εξελίξεις θα είναι και η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου και θα συζητηθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ