2015-06-01 10:46:26
Φωτογραφία για Τα παραμύθια των δανεικών που έγιναν λουλούδια
Άπαντες οι παλαιο και νεο-φιλελέδες εντός, και... οι αδίστακτοι δανειστές εκτός, μας έχουν φλομώσει ότι για το κακό που μας βρήκε φταίμε εμείς που ζούσαμε με δανεικά και κυρίως γιατί αυτά τα δανεικά τα κάναμε λουλούδια στα μπουζούκια, διακοπές στη Μύκονο και την Αράχοβα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Βέβαια δεν μας εξηγούν πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που τα έφαγαν με αυτό τον τρόπο, που φυσικά υπήρχαν, αλλά καθάρισε ο Θόδωρος με το «μαζί τα φάγαμε», έδωσε και συγχωροχάρτι στο πολιτικό σύστημα -επίλεκτο μέλος και ο ίδιος- και αφού το είπε ο Θόδωρος είναι Νόμος και αντίθετη άποψη δεν υπάρχει.

Να αφήσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που ούτε στα μπουζούκια πήγαινε, ούτε σε Μύκονο και Αράχοβα -είδατε που μας δημιουργούν και ενοχές αν τύχει και πήγαμε ποτέ!- ούτε πήρε ποτέ πάνω από 1.400 κυβικά αμάξι.

Να αφήσουμε τις πολιτικές που εφάρμοσαν τα κόμματα εξουσίας που μας κυβερνούσαν και μας έσπρωχναν στην χωρίς μέτρο κατανάλωση, χωρίς στοιχειώδη έλεγχο και προστασία από τις κακοτοπιές των καιροσκόπων και κερδοσκόπων, Χρηματιστήριο, πίεση για Τραπεζικά δάνεια, κάρτες και προϊόντα φούσκες.


Να πάμε στα νούμερα, τους αριθμούς, που δεν λένε ψέματα.

Δεν θα μπω στα δαιδαλώδη μονοπάτια της οικονομικής ανάλυσης του κάθε ειδικού ή όχι, θα αναφέρω μόνο ότι η χώρα μας, σαν συνολικό χρέος, Δημόσιο και ιδιωτικό, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές από τις χώρες της Ευρωζώνης και του πλανήτη ολόκληρου.

Αυτό που ήταν μεγάλο και σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν το Δημόσιο χρέος που μας οδήγησε(;) και στα Μνημόνια.

Να σημειώσω επίσης ότι αυξήθηκε αυτό το χρέος, το Δημόσιο, αφού μετακυλίστηκε και το επιβαρύνει η διάσωση των Τραπεζών.

Ο παρακάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός:

Την ώρα που στην Ελλάδα το Δημόσιο χρέος είναι 315 δισ. Ευρώ περίπου, φυσικά πολύ μεγάλο σε σχέση με το ΑΕΠ, στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία ξεπερνά τα 2 ΤΡΙΣ. Ευρώ, στην Ισπανία το 1 ΤΡΙΣ. Ευρώ, σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι τεράστιο και ας μην πάμε στις ΗΠΑ, την Αγγλία, Ιαπωνία των πολλών πολλών ΤΡΙΣ.

Χωρίς λοιπόν να μπούμε σε αναλύσεις, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όλες οι χώρες έχουν τεράστιο Δημόσιο χρέος και ότι αυτό το χρέος κάπως προέκυψε.

Εμείς το κάναμε λουλούδια στα μπουζούκια που ξημεροβραδιαζόμαστε, όλοι αυτοί οι καλοί μας φίλοι που θέλουν να μας τιμωρήσουν για την «αποκοτιά» μας και την τεμπελιά μας, μπορούν να μας πουν που φάγανε τα δικά τους που χρωστάνε;

Και φυσικά μπορούν να μας πουν ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ τα χρωστάνε;

Να το πάω παραπέρα, αυτοί που τους τα δάνεισαν, που τα βρήκαν;

Έγραφα πριν δυο χρόνια:

«Το Δημόσιο χρέος ήταν το πρόσχημα για να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πλούτου στα χέρια τους και να διαλυθεί η μεσαία και μικροαστική τάξη ώστε να παραδοθεί στο μεγάλο Κεφάλαιο με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια και ασφάλιση για να μπορεί να κερδοσκοπεί αυτό από την υπεραξία της εργασίας τους.

Τόσο απλά και αναλυμένα εδώ και εκατονπενήντα χρόνια από τον Μαρξ, που καταφέρνει, τόσα χρόνια μετά, να ξεφτιλίζει όλους τους οικονομολογούντες που κάνουν πως τον αγνοούν.»

Το παραμύθι του Δημόσιου χρέους ή πως πιάσαμε πάτο

Σε όλο αυτό το «παιχνίδι» εκτός από την τρομοκράτηση του λαού απαραίτητη είναι και η ενοχή, που πρέπει να αισθάνεται κάθε πολίτης και την οποία ξεπλένει καταβάλλοντας από το υστέρημα του.

Έτσι απλά… και χαρά σε αυτούς που τα έκαναν λουλούδια Prefadoros

Υ.Γ. Αν googlάρετε «ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ» θα βρείτε πλήθος στοιχείων.

Σαν επίλογος, πρόσφατη δήλωση του πλέον αρμόδιου, που φυσικά δεν απαντά στο γιατί και πως δημιουργήθηκε το υψηλό δημόσιο χρέος.

Απλά μας προετοιμάζει για το νέο βάρος που θα αναλάβουν οι λαοί της Ευρώπης:

«Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν το υψηλό δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008-2012, και το οποίο θέτει τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε αποκλίνουσες τροχιές, δήλωσε την Τετάρτη (6 Μαΐου) ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici.»

Και επειδή θα υπάρξουν απορίες, δυο βοηθήματα: Ο Μάρξ για το δημόσιο χρέος, και Μια μαρξιστική οπτική για την κρίση χρέους του Γιάννη Μηλιού.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ