2015-06-01 15:06:08
Φωτογραφία για Η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια Σαβόπουλου
Η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλόνισε την ομογένεια της Ουάσινγκτον παίζεται σήμερα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου θα γίνει η κηδεία του Σάββα Σαβόπουλου, της συζύγου του Έιμι και του γιου τους, Φίλιπ. Η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της πριν λίγες εβδομάδες.

Στην κηδεία της οικογένειας Σαβόπουλου, το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ), αναμένεται να παραβρεθούν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι, άνθρωποι που τους γνώρισαν, τους έζησαν, τους αγάπησαν και πενθούν για το χαμό τους. Πολλοί από αυτός, μάλιστα, πέρασαν το βράδυ της Κυριακή από το γραφείο τελετών κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον, όπου έγινε αγρυπνία, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη οικογένεια.

Τραγικές φιγούρες οι δυο κόρες της οικογένειας, η Άμπιγκέιλ και η Κατερίνα τα δυο κορίτσια που γλίτωσαν το θάνατο γιατί την ημέρα που οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς τους, βρίσκονταν στο σχολείο.


"Είναι τραγικό αυτό που συνέβη" είπε ο Μάικ Μανάτος, που ήταν... παπαδοπαίδι μαζί με τον Σάββα Σαβόπουλο στην εφηβεία τους και πρόσφατα συναντήθηκαν ξανά.

Ήταν 14 Μαΐου όταν η οικογένεια μαζί με την οικιακή βοηθό τους, Βέρα Φιγκερόα, κρατήθηκαν όμηροι μέσα στο πολυτελές σπίτι τους σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Ουάσινγκτον και μάλιστα κοντά στο σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι δράστες τους βασάνισαν πριν τους σκοτώσουν και βάλουν φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Είχαν, πριν σκοτώσουν τα τέσσερα θύματά τους, πάρει λύτρα 40.000 δολαρίων.

Όμως ένα κομμάτι πίτσα τους πρόδωσε. Βρέθηκε σε αυτό το DNA του 34χρονου Daron Dylon Wint, ο οποίος συνελήφθη μια εβδομάδα μετά το φονικό.

Η αστυνομία πιστεύει πως δεν έδρασε μόνος του ο 34χρονος, αφού η αγριότητα των φόνων "απαιτεί" περισσότερα από ένα άτομα. Ο δικηγόρος του, Robin Ficker υποστήριξε ότι ο Γουίντ δεν είναι ικανός για φόνο. "Έχω χειριστεί 30.000 στο Μέριλαντ, έχω δει πολλούς εγκληματίες και πολλούς που δεν είναι. Δεν πιστεύω πως είναι ικανός για φόνο", είπε και βάσισε την υπερασπιστική του γραμμή στο ότι ο πελάτης του... δεν τρώει πίτσα!

"Δεν τρώει πίτσα. Ακόμα κι ήταν ήταν πεινασμένος, δεν θα παράγγελνε πίτσα" είπε και χαρακτήρισε τον 34χρονο "ευγενή άτομο" και κατηγόρησε την αστυνομία πως έχει... παρωπίδες όσον αφορά στον πελάτη του. "Πιστεύουν, ίσως, ειλικρινά, ότι έχουν πιάσει τον ύποπτό τους. Αλλά δεν κοιτούν αλλού, έχουν κλείσει τα μάτια τους".

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ