2015-06-01 18:26:55
Φωτογραφία για Αποθέωση Τσίπρα στην La Tribune: Δίνει μαθήματα στρατηγικής στους Ευρωπαίους!
Το καπέλο στον Έλληνα πρωθυπουργό βγάζει η οικονομική εφημερίδα La Tribune με αφορμή το άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde Πιο συγκεκριμένα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι: "Μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι: είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ".

Με τη στάση του αυτή ο Έλληνας Πρωθυπουργός "έχει εντελώς ανατρέψει την κατάσταση" εκτιμά ο Ρ. Γκοντέν, αρθρογράφος της οικονομικής εφημερίδας και συνεχίζει: "Δεν είναι η Ελλάδα που θα πρέπει «να ζητιανέψει» μια συμφωνία αλλά θα πρέπει αυτοί (οι πιστωτές) να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα των ελληνικών υποχωρήσεων και την πραγματικότητα μιας οικονομίας που «έχει ματώσει από το δικό τους μπλοκάρισμα".

"Αυτή η κίνηση τακτικής του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα έξυπνη. Από εδώ και στο εξής, είναι αυτός που βάζει τους κανόνες του παιγνιδιού και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει σταθερά στις θέσεις του όπως και εάν έχουν τα πράγματα. Ο χρόνος τώρα λειτουργεί κατά των πιστωτών που υποχρεούνται να επιλέξουν και που έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει: Μια υποχώρηση μπρος στην Αθήνα θα είναι μια πολιτική ήττα και αυτό παρά τις ελληνικές υποχωρήσεις, μια ώθηση προς ένα Grexit θα είναι καταστροφή". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ