2015-06-02 14:46:05
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα κατέθεσε πρόταση, η απόφαση ανήκει στους εταίρους
Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας. Όπως είπε: «Διαπραγματευόμαστε με σχέδιο σε αντίξοες συνθήκες. Η Ελλάδα έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις.»

Υπογράμμισε δε, ότι: «Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, γιατί ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις», για να προσθέσει πως: «Η απόφαση για προσαρμογή στον ρεαλισμό και έξοδο από την κρίση, χωρίς διαίρεση, ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ»

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, είμαστε αποφασιστικοί, έχουμε σχέδιο και στρατηγική. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στέκεται όρθια διεκδικώντας τα δίκια της, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ένα σχέδιο το οποίο θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων για τη διαίρεση της Ευρώπης».


Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως όριζε η απόφαση του Eurogroup, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή διεξόδου και σε μία επιλογή του "διαίρει και βασίλευε"», πρόσθεσε.

«Έχουμε κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση μακριά από τα σκληρά μνημόνια της υποτέλειας και της άρσης της εθνικήγς κυριαρχίας. Επιδιώκουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Είμαι αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα επιλέξει το ρεαλισμό για βγούμε όλοι μαζί από την κρίση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή βίντεο: Η ΑΥΓΗ Εφημερίδα της Αριστεράς
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ