2015-06-02 20:04:58
Φωτογραφία για Για το ΔΝΤ η πρόταση είναι: ...
Για το ΔΝΤ η πρόταση εκ μέρους των δανειστών που γράφεται και αποστέλλεται στην ελληνική κυβέρνηση υπονοείται ότι έχει τη μορφή «take it or leave it».

Παρότι η πλευρά των Ευρωπαίων αποφεύγει να το «βαφτίζει» έτσι, για το ΔΝΤ η πρόταση εκ μέρους των δανειστών που γράφεται και αποστέλλεται στην ελληνική κυβέρνηση υπονοείται ότι έχει την μορφή «take it or leave it».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ΔΝΤ η πρόταση αυτή είναι τελική χωρίς πρόθεση υπαναχώρησης ως προς αυτήν, καθώς θα περιλαμβάνει και τις εισηγήσεις του Ταμείου για επώδυνες αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Ερωτηθείσα αν ικανοποιεί το Ταμείο η πρόταση της Αθήνας, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να κάνει επισήμως σχόλιο. Ωστόσο οι πληροφορίες του TheToc​ επιμένουν ότι στο Ταμείο δεν κρίνουν ως αξιόπιστη την πρόταση της Αθήνας καθώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται είναι σε κάποια σημεία όχι ξεκάθαρη- ομιχλώδης («fuzzy»).

Για το ΔΝΤ πολιτικά η ημερομηνία ορόσημο παραμένει η Παρασκευή που είναι να πληρωθεί η δόση. Παρότι λένε ότι η Ελλάδα έχει την επιλογή να πάει την πακέτο την πληρωμή των δόσεων στα τέλη του μηνός, ωστόσο αξιωματούχοι του Ταμείου λένε ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Ελλάδας στις αγορές αν συμβεί αυτό καθώς θα την καταταγεί στην ίδια κατηγορία με χώρες όπως η Καμπότζι, Κούβα, Ζιμπάμπουε που ήταν οι μόνες που έκαναν χρήση αυτής της επιλογής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ