2015-06-03 08:34:08
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ! Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα
Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την παραίτησή του στην ηγεσία του υπουργείου υγείας παρέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιώργος Βλάχος. Ο κ.Βλάχος είχε διορισθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αναλάβει τη θέση του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος αποτελούσε επιλογή του τέως αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου και σύμφωνα με τις πληροφορίες επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτηση.

Την παραίτηση του Γ.Βλάχου επιβεβαίωσε στο HealthReport.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος.

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα

Όμως αυτό που φαίνεται πως απασχολεί δεόντως τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τις τελευταίες ώρες είναι πως η παραίτηση του αντιπρόεδρου τινάζει στον αέρα τον διαγωνισμό για την αγορά νέων ασθενοφόρων.


Και αυτό διότι όπως εξηγεί ο κ.Μαθιόπουλος, πλέον στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ υπάρχουν μόνο πέντε μέλη αντί των οκτώ που προβλέπονται.

Εκτός από τον αντιπρόεδρο που παραιτήθηκε τώρα, πριν από λίγο καιρό είχε παραιτηθεί και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθότι ήταν διορισμένος από τον προηγούμενο υπουργό.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος των γιατρών , όπως λέει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, δεν παρίσταται στις συνεδρίασεις με συνέπεις πλέον η διαδικασία του διαγωνισμού να μπλοκάρει.

Να σημειωθεί πως από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ είχε κατακυρωθεί η αγορά 90 νέων ασθενοφόρων, ενώ επρόκειτο να ληφθεί απόφαση και για τα υπόλοιπα τα οποία ωστόσο με βάση τους εργαζόμενους είναι ελάχιστα πιο ακριβά παρότι πληρούν τις προυποθέσεις.

Μετά την παραίτηση όμως του αντιπρόεδρου του ΕΚΑΒ η διαδικασία παγώνει.

Όπως λέει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου: «Αφού παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και δεν έχουμε απαρτία, θα πρέπει να περιμένουμε για τη συνέχισητ η διαδικαδίας του διαγωνισμού να διορισθούν νέα μέλη και νέος αντιπρόεδρος από την ηγεσία του υπουργείου υγείας».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ