2015-06-04 09:57:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Με ρυθμούς… χελώνας πλέον η διάνοιξη της Κανακάρη – Ο εργολάβος είναι απλήρωτος
Καθυστερήσεις αρχίζει να κρατάει ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της διάνοιξης της οδού Κανακάρη καθώς όπως ενημέρωσε σχετικά το Δήμο Πατρέων, παραμένει απλήρωτος και δεν μπορεί να καλύψει τα τρέχοντα έξοδά του.

Ο ανάδοχος, λόγω της δυσπραγίας που επικρατεί στο Δημόσιο, δεν έχει πάρει τις προβλεπόμενες δόσεις χρημάτων κι έτσι αποφάσισε να ρίξει κατά πολύ τους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να τους καταβληθούν τα ποσά που του αναλογούν.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος ο εργολάβος αναμένεται να στείλει και σχετικό έγγραφο στο Δήμο Πατρέων με το οποίο θα εξηγεί τις προθέσεις του. Μάλιστα όπως υποστηρίζει δεν έχει πληρωθεί από τον Φλεβάρη παρά το γεγονός ότι ο σχετικός λογαριασμός είχε υπογραφεί κανονικά.

«Ο ίδιος λοιπόν υποστηρίζει ότι αδυνατεί να καλύψει το κόστος του εργατικού προσωπικού, τα μεροκάματα και τα υπόλοιπα έξοδά του. Είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Πιστεύουμε ότι η το θέμα σχετίζεται με τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας των αποθεματικών της Περιφέρειας», εξηγεί ο κ. Στάμος.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί μέσω του ΕΣΠΑ όμως, όπως και άλλα έργα όμως, έτσι και η Κανακάρη απειλείται με σοβαρές καθυστερήσεις λόγω της αδυναμίας της χώρας να βάλει το ποσοστό των χρημάτων που της αναλογεί.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ