2015-06-05 08:11:24
Φωτογραφία για Σιγή ιχθύος στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Άγνωστο πότε θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση για το νέο διευθυντή
Σιγή ιχθύος τηρείται αυτό το διάστημα με το τι θα γίνει με την υπό εκκρεμότητα συζήτηση και αξιολόγηση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας για το θέμα της επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, του τρίτου μεγαλύτερου στη χώρα, μετά το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ.

Η πολυαναμενόμενη κρίσιμη συνεδρίαση που λεγόταν ότι θα γίνει αμέσως μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος δεν πραγματοποιήθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί άμεσα μέρα που θα μπορούσαν όλα τα μέλη του συμβουλίου να είναι παρόντα. Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα, η συνεδρίαση πιθανόν να λάβει χώρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα χωρίς κι αυτό να είναι βέβαιο.

Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο αν όντως στη συνεδρίαση που θα γίνει, θα υπάρξει απευθείας πρόκριση και επιλογή του προσώπου ή θα προκριθούν οι 2-3 επικρατέστεροι και σε επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί ο πλέον κατάλληλος για τη θέση. Βέβαια όλα αυτά λέγονται και γράφονται ενώ βοά ο τόπος ότι το μεγάλο αδιαμφισβήτητο φαβορί παραμένει ο βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος, ο οποίος πέρα από την πολύχρονη και σημαντική θεατρική του εμπειρία τυγχάνει και της «πολιτικής» προτίμησης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.


Την ίδια ώρα από μέλη του θεάτρου αλλά και άλλους καλά γνωρίζοντες τα πολιτιστικά πράγματα, αφήνεται να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια έκπληξη που αν συμβεί, θα είναι όντως μία τεράστια ανατροπή δεδομένης της «ορμής» και δύναμης που έχει η υποψηφιότητα του 79χρονου καταγόμενου από τον Πύργο της Ηλείας Κώστα Καζάκου, σύζυγο της αξέχαστης πρωταγωνίστριας Τζένης Καρέζη.

Να θυμίσουμε πως συνολικά οι υποψήφιοι για τη θέση είναι 8 (ήταν 9 αλλά αποχώρησε ο αρχικώς υποψήφιος Νίκος Μαγδαληνός).

Δεδομένου του γεγονότος πως η παράταξη της Δημοτικής αρχής Πελετίδη έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο του θεάτρου (5 ψήφοι), η έκπληξη και ανατροπή φαντάζει δύσκολη.

Στους κόλπους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επίσης τηρείται σιγή ιχθύος και είναι πολύ προσεκτικοί και οι εργαζόμενοι κάτι που είναι λογικό καθώς αυτή η μεταβατική περίοδος για το θέατρο της Πάτρας και με ότι προηγήθηκε από τον Μάρτιο με τις διαμαρτυρίες και κινήσεις συμπαράστασης προς τον Θοδωρή Αμπαζή, έχει κουράσει και πιθανόν αποδιοργανώσει κάπως τα πράγματα.

Επίσης μην ξεχνάμε πως το φετινό καλοκαίρι μετά από 2 καλοκαίρια σημαντικής δράσης και παρουσίας στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με τις «Τρωάδες» με την Άννα Κοκκίνου αλλά και τον «Φιλοκτήτη» με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτο με καμία παράσταση έστω σε τοπικό επίπεδο!

Την ίδια ώρα πολλοί λένε πως δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί, θα χρειαστεί και τον δικό του χρόνο για να προσαρμοστεί και να βάλει μπροστά τις παραστάσεις του ερχόμενου χειμώνα (ο Οκτώβριος απέχει μόλις 4 μήνες).

Τέλος να αναφέρουμε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις των σπουδαστών της σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (ιδέα που προυπήρχε στο θέατρο από παλιότερα και υλοποιήθηκε επί Θ. Αμπαζή) που θα κρατήσουν τουλάχιστον δέκα ημέρες και παρών εδώ στην Πάτρα θα είναι και ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και νυν αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, Θοδωρής Αμπαζής, ο οποίος παραμένει έως το τέλος της σπουδαστικής περιόδου καθηγητής στη σχολή.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ