2015-06-05 15:04:09
Φωτογραφία για Ηλεία: 48χρονος φέρεται να εξαπάτησε έξι ιερείς
Στην εξιχνίαση των περιπτώσεων εξαπάτησης των ιερέων σε περιοχές της Ηλείας, που είχαν συμβεί κατά το έτος 2014 και 2015, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, όπου συνέλαβαν προχθές στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας έναν 48χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις εξαπάτησης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 48χρονος άνδρας ο οποίος, φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, να έχει αποκομίσει περιουσιακό όφελος από την δράση του αυτή, το ποσό των 30 χιλ. ευρώ, ενώ δρούσε σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απάτης, αφού συστηνόταν στα θύματά του ως εκπρόσωπος του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών ή ως κάποιος ιερέας από περιοχή της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες καλούσαν τα υποψήφια θύματά τους από αριθμό κινητής τηλεφωνίας και επιχειρούσαν να τους πείσουν είτε ότι συνομιλούν με κάποιον ιερέα – πρόεδρο των κληρικών ή με κάποιον εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί ακόμα και το όνομα του πρώην Νομάρχη Ηλείας, Χ. Καφύρα, αφού οι δράστες συστήνονταν ως εκπρόσωποί του.


Οι υποθέσεις εξαπάτησης που συνέβησαν σε περιοχές της Ηλείας, έφτασαν τις έξι συνολικά ενώ από αυτές μόνο δύο ιερείς φαίνεται να πείσθηκαν από το τηλεφώνημα των αγνώστων και κατέθεσαν το ποσό που τους είχε ζητηθεί σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περιπτώσεις δράσης των δραστών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιούνταν αριθμοί κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι, ύστερα από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, φάνηκε να ανήκουν σε ανύπαρκτα πρόσωπα ενώ από την μεθοδολογία των δραστών οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν ιδιαίτερη τεχνική αλλά και ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι αστυνομικοί έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για δύο ή περισσότερους δράστες οι οποίοι ενεργούσαν βάσει προαποφασισμένου σχεδίου με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους εξαπατώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κληρικούς.

Ωστόσο οι αστυνομικοί, έφτασαν στα ίχνη του 48χρονου φερόμενου ως δράστη ύστερα από την κατάθεση του ιερέα ορεινής περιοχής, τον Απρίλιο του 2014, στην τράπεζα του ποσού των 2.400 ευρώ, το οποίο του είχε ζητηθεί τηλεφωνικά προκειμένου να διεκπαιρεωθεί προσωπική του υπόθεση.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ