2015-06-06 12:23:08
Φωτογραφία για Περιβαντολογικός – Οικολογικός Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»
Με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης κάνοντας μια μικρή στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, επισημαίνει τις περιβαλλοντολογικές του δράσεις:

1.- Συμμετείχε στην έκθεση EKO WEEK 2011

2.- Συμμετείχε στην ΕCOWEEK "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ" και παρουσίασε πρόταση για την δημιουργία Περιβαλλοντολογικού Οικολογικού Πάρκου στη θέση "ΡΕΜΑ ΣΑΡΒΑΛΗ", που θα περιλάμβανε ένα μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και ένα φωτοβολταικό πάρκο.

3.- Συμμετείχε σε συζήτηση για το περιβάλλον στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky στις 26-2-2013.

4.- Πρότεινε στον Δήμο Μεταμόρφωσης να κάνει δωρεάν την μελέτη για την θέρμανση του νερού της πισίνας του κολυμβητηρίου με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμησης από τον Δήμο της δαπάνης αγοράς πετρελαίου για την θέρμανση του κολυμβητηρίου, αλλά ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου.


5.- Αγωνίστηκε μέσα στα πλαίσια των νόμων και κατάφερε να κλείσει το παράνομο γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου από την οδό Αμαλιάδος 20 στην Μεταμόρφωση, παρά την αντίδραση του Δήμου Μεταμόρφωσης.

6.- Αγωνίστηκε μέσα στα πλαίσια των νόμων και κατάφερε μέχρι σήμερα να μην έχουν κοπεί τα τρία τεράστια πεύκα που βρίσκονται στην οδό Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση, για τα οποία υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, να κοπούν.

7.- Συμμετείχε στη δράση, Παγκόσμια Εκδήλωση «LET’S DO IT» στον Δήμο Μεταμόρφωσης και στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

8.- Έχει ξεκινήσει νομικό αγώνα, ώστε να μην εγκατασταθούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Μεταμόρφωση.

9.- Θα αγωνιστεί ώστε να μην εγκατασταθεί εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στην Μεταμόρφωση, όπως φημολογείται.

Ο σύλλογός μας θα πρωτοστατεί πάντα στους αγώνες για μια καθαρή Μεταμόρφωση, με ποιοτικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παναγιώτα Λαμπροπούλου

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεμιστοκλής Αλεξίου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ