2015-06-06 12:36:55
Φωτογραφία για Τσάμπιονς Λιγκ: Σήμερα ο τελικός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους
Η ώρα για το κορυφαίο ποδοσφαιρικο γεγονός της «Γηραιάς Ηπείρου», για τη σεζόν 2014/2015, έφτασε. Οι λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» θα έχουν την ευκαιρία σήμερα το βράδυ (21:45, ΔΤ) να παρακολουθήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου το μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και στη Γιουβέντους.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για την τρέχουσα περίοδο με βάση τους τίτλους που έχουν κατακτήσει έως τώρα στη διάρκειά της. Αμφότερες πανηγύρισαν το νταμπλ σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα, οπότε αυτή που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της και το βαρύτιιμο κύπελλο του Champions League θα φτάσει στο «τρεμπλ» και να γίνει η πιο πετυχημένη ομάδα της σεζόν.

Φαβορί υπάρχει στο ματς και είναι η Μπαρτσελόνα, που στοχεύει στο 5ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της, ενώ από την άλλη η «Μεγάλη Κυρία» θα επιδιώξει να προσθέσει το τρίτο στην τροπαιοθήκη της.


Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα στηριχτεί ως επί το πλείστον στην «φονική τριάδα» της επιθετικής γραμμής, εκεί όπου οι Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ έχουν παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα 120 φορές από την έναρξη της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Η «Μπαρτσα» θα παραταχθεί πλήρης, καθώς ο Ινιέστα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Μεγάλη απώλεια για τη «Γιούβε» αποτελεί ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της αμυντικής της γραμμής. Η απουσία του, μάλιστα, θα «στερήσει» από τους ποδοσφαιρόφιλους όλου του πλανήτη να δουν την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Ιταλό παίκτη και στον Σουάρες, μετά το περιστατικό που «σημάδεψε» το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν ο Ουρουγουανός είχε δαγκώσει τον Κιελίνι στον ώμο και τιμωρήθηκε με οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Τούρκος, Τσουνείτ Τσακίρ.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ