2015-06-06 15:30:07
Φωτογραφία για Διεθνές το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας
Εικοσιπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, το οποίο αποκτά διεθνή χαρακτήρα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε χθες έχει τον τίτλο: «25 Χρόνια… Το Φεστιβάλ της καρδιάς μας».

Ο δήμος Ήλιδας φιλοδοξεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ και αυτό επεσήμανε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μαζί με τον συντονιστική πολιτιστικών και τουριστικών θεμάτων του δήμου Ήλιδας Αλέξη Μανωλόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ  Γιώργο Βούκανο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε μία μοναδική πορεία που τίμησε την περιοχή και την ανέδειξε μέσα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και πλέον έφθασε η στιγμή να γίνει Διεθνές.

Αλλάζει φιλοσοφία

«Το Φεστιβάλ με το φετινό του πρόγραμμα δεν έχει σκοπό πια να είναι ένας χώρος όπου απλά θα φιλοξενούνται μόνο εμπορικές καλλιτεχνικές παραστάσεις και συναυλίες
. Αλλάζει τη φιλοσοφία του και ευελπιστούμε και με τη δική σας στήριξη να αποτελέσει ένα μεσογειακό πολιτιστικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν φέτος επελέγησαν με τρεις πυλώνες πολιτιστικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τις θεσμικές συνεργασίες που θα δώσουν στον θεσμό την καταξίωση και την εγκυρότητα για την προσέλκυση ποιοτικών καλλιτεχνικών δράσεων, γι’ αυτό και οι εκδηλώσεις θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Δεύτερο σημείο είναι η ανάδειξη και η ισομερής προβολή όλων των τεχνών μέσα από το Φεστιβάλ και τρίτο σημείο ο πολιτιστικός τουρισμός και η ενδυνάμωση της ανάγκης η περιοχή να γίνει πολιτιστικός πόλος έλξης.

Στο αρχαίο θέατρο

Έκανε επίσης γνωστό ότι στις 25 Ιουλίου γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του Φεστιβάλ θα ζητηθεί το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου της Ήλιδας, για να γίνει μία τιμητική εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας.

Την προηγούμενη ημέρα θα τιμηθεί από τον Δήμο και το Υπουργείο Πολιτισμού στο Τατάνειο ο μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του.

Από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος επεσήμανε ότι οι φετινές εκδηλώσεις έχουν στόχο την υψηλή αισθητική και την αναβάθμιση του δήμου και στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκτασή του και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βούκανος ανέφερε ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί προσπάθεια αρκετών μηνών και πολλών ανθρώπων, καθώς είναι βαρύ το φορτίο και πρέπει να δοθεί νέα πνοή στο Φεστιβάλ. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα παρουσιαστούν καλλιτέχνες μεγάλης εμβέλειας και θα αξιοποιηθούν πολλά σημεία του δήμου, λειτουργώντας το Φεστιβάλ ως μεγάλος πολιτιστικός και τουριστικός πόλος έλξης.

Αυτό που ανέφεραν και οι τρεις ομιλητές είναι ότι καθιερώνεται πλέον το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας- Το Φεστιβάλ της καρδιάς μας!
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ