2015-06-08 17:00:10
Φωτογραφία για Κουρουμπλής: Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης
Οριστικό τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης υπόσχεται να βάλει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Ιπποκράτειο, όπου άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και των διευθυντών των κλινικών και εργαστηριών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αύριο κιόλας θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

Απαντώντας σε αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Χρήστου Καραγκιόζη, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Μονάδα Αιμοκάθαρσης για παιδιά στο Ιπποκράτειο, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια τέτοια μονάδα σε όλη τη Μακεδονία.

Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα λυθεί και το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, η οποία είναι μοναδική στη Μακεδονία και διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ