2015-06-09 12:30:09
Φωτογραφία για Το σενάριο που τρέμουμε: Παράταση Μνημονίου μέχρι τον Μάρτιο του 2016;
Η παράταση που αρνείται να δεχτεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η κυβέρνηση επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους δανειστές μαζί με όλα τα παλιά μέτρα.

Πλέον με τα Ταμειακά αποθέματα στο ναδίρ οι δανειστές, σύμφωνα με το σενάριο της Wall Street Journal που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, προτείνουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ως τον Μάρτιο του 2016.

Το υπάρχον πρόγραμμα επί της ουσίας λήγει στο τέλος του μήνα και το σενάριο λέει παράτασή του ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της χώρας με πρώτη κίνηση την επιστροφή των 10,9 δισ. του ESM.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, το βέβαιο είναι ότι το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν συζητά νέο πακέτο μέτρων που να συνδέεται με την επέκταση του προγράμματος. Είναι ενδεικτική η φράση του Γ. Βαρουφάκη πως “εάν συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ζητούν, σε έξι, δώδεκα μήνες, θα είμαστε και πάλι εδώ - στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες - να συζητάμε την ελληνική κρίση”. Για την Αθήνα θα πρέπει η λύση να είναι μακρόπνοη και να δίνει λύση κυρίως στο ζήτημα του χρέους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ