2015-06-09 13:30:32
Φωτογραφία για ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: Γυαλιά καρφιά ο τάφος τού Αντώνη Κατινάρη [photos]
Βεβήλωσαν τον τάφο μεγάλου συνθέτη που συνεργάστηκε με θρυλικά ονόματα του λαϊκού τραγουδιού Με το στόμα ανοιχτό έμεινε πριν από λίγες ημέρες η κόρη του Αντώνη Κατινάρη, Μαρία, όταν σε επίσκεψή της στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν κάνει το μνήμα του πατέρα της σμπαράλια.

«Ο τάφος του δεν ήταν απλώς σπασμένος, αλλά βομβαρδισμένος» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» η τραγουδίστρια. Η Μαρία Κατινάρη αδυνατεί να εξηγήσει ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτή την αποτρόπαιη πράξη στον τάφο ενός ανθρώπου που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και δεκαπέντε χρόνια. «Ο πατέρας μου πέθανε στις 28 Οκτωβρίου του 1999. Είχα κάποιους μήνες να πάω στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος και πριν από περίπου δέκα ημέρες επισκέφθηκα τον τάφο του και έπαθα την πλάκα της ζωής μου» μας εξομολογείται συγκλονισμένη.

Θα κάνει μήνυση

Μόλις συνήλθε από το πρώτο σοκ κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός. «Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και βέβαια με τον δικηγόρο μου εξετάζουμε και τις ευθύνες που μπορεί να έχουν και οι άνθρωποι του νεκροταφείου, αφού δεν φρόντισαν να με ειδοποιήσουν για το τι είχε συμβεί. Αν δεν πήγαινα εγώ εκεί, ίσως ακόμη να μην ήξερα για τον βανδαλισμό του τάφου του πατέρα μου».


Ο Αντώνης Κατινάρης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1931 από γονείς που ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Από τα εφηβικά χρόνια του ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι σε κέντρα της ιδιαίτερης πατρίδας του και λίγο πριν από τα τριάντα ανέβηκε στην Αθήνα προκειμένου να διακριθεί ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού αλλά και συνθέτης αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών.

Το κλασικό κομμάτι του «Τι να σου κάνει μια καρδιά» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση (σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με την οποία είχε στενή συνεργασία) σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας στη σύνθεση με πολλές επιτυχίες, τις οποίες ερμήνευσαν οι Γιώτα Λύδια, Στράτος Διονυσίου, Πόλυ Πάνου, Καίτη Γκρέυ, Μανώλης Αγγελόπουλος, Πάνος Γαβαλάς, Ρίτα Σακελλαρίου, Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Λαμπράκη, Σταμάτης Κόκκοτας, Μιχάλης Μενιδιάτης, Βαγγέλης Περπινιάδης, Γιώργος Μαργαρίτης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ