2015-06-10 12:07:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Πρόεδρος Λογιστών - «Να μην καταθέσουν ακόμα δηλώσεις οι φορολογούμενοι»
Έκκληση στους Πατρινούς φορολογούμενους να μην υποβάλλουν ακόμα τις φορολογικέ στους δηλώσεις, απευθύνει μέσω του «patrastimes», ο πρόεδρος των λογιστών Γιώργος Φαρμάκης, εάν θέλουν να γλιτώσουν από σίγουρα λάθη, που θα εκτιμηθούν σε σημαντικά πρόστιμα.

«Μπορούν να αποθηκεύσουν τις δηλώσεις και να τις καταθέσουν όταν όλα θα μπουν σε τάξη, αλλά όχι τώρα, που επικρατεί κυριολεκτικά ένα μπάχαλο, με ευθύνη του υπουργείου, με αποτέλεσμα και οι φοροτεχνικοί να κινδυνεύουν να κάνουν σοβαρά λάθη.

Ούτε εμείς δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε αφού καθημερινά η μία εγκύκλιος ακυρώνει την προηγούμενη», τονίζει ο κ.Φαρμάκης, ο οποίος επίσης επισημαίνει:

«Ακόμα και στις εταιρείες τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα αφού οφείλουν να συμπληρώσουν το Έντυπο Ν, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά έχει καθοριστεί ως καταληκτική ημερομηνία της Α΄ δόσης του φόρου, η 30η Ιουνίου».


Μέσα σε όλα αναμένεται ίσως και την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που πιθανά να διορθώνει κάποιες ανακρίβειες, με τον κλάδο να ζητά παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, αφού μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1.200 δηλώσεις, ενώ υπολείπονται περίπου 6.000.000.

Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι την Τρίτη το πρωί 115 λογιστές από όλη την χώρα προσέφυγαν με αγωγή κατά του υπουργείου Οικονομικών, απαιτώντας αποζημίωση 550.000 ευρώ, ως ηθική βλάβη για τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ