2015-06-10 17:06:38
Φωτογραφία για Κομισιόν: Όχι στην ελληνική πρόταση
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε πως η πρόταση της Αθήνας δεν αντανακλά όσα συμφωνήθηκαν πριν από μια εβδομάδα και πλέον η μπάλα για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο.

«Οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών θέσεων και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ομόθυμη συμφωνία ανάμεσα στα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Γι' αυτή την τελική ώθηση η Επιτροπή είναι της άποψης ότι η μπάλα είναι πλέον ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, που οφείλει να ανταποκριθεί στη συμφωνία της συνάντησης με τον πρόεδρο Γιούνκερ την περασμένη Τετάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Μοσκοβισί απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις»

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times και ο Πίτερ Σπίγκελ, ο Πιερ Μοσκοβισί απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες δεν είναι επαρκείς και πρέπει να επανεξεταστούν αν θέλει η Ελλάδα τη δόση των 7,2 δισ.ευρώ
. Αναφέρεται επίσης ότι η χώρα ανέβασε τους αριθμούς για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος (0,75%), για το 2016 (1,75%) και το 2017 (2,5%), αλλά ακόμη είναι χαμηλότερα από αυτά που πρότεινε ο Γιούνκερ και είναι 1%, 2% και 3% αντίστοιχα. Mάλιστα, οι Θεσμοί πίστευαν ότι ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει, αλλά με την τελευταία του πρόταση άλλαξε τους στόχους και τους αριθμούς.

Έξαλλος ο Γιούνκερ

Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημόσιου γερμανικού καναλιού WDR, η σημερινή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, διότι αυξάνεται η ένταση από πλευράς των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν πολύ θυμωμένος σε μια εσωτερική συνεδρίασή της. Η αιτία ήταν ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν ήταν αρκετά επαρκείς. «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.», φέρεται να φώναξε ο Γιούνκερ. Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Ε.Ε., δεν θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, αν δεν υπάρξει κάποια κινητικότητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ