2015-06-11 18:55:15
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά σε φιλικό περιβάλλον [photos]
Νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού... Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσερχόμενος στο χώρο, δήλωσε: «Με τον Τσίπρα έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις».

H συνάντηση, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι χωρίς δηλώσεις από πλευράς των δύο ηγετών.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του Twitter, παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

Ντάισελμπλουμ: Είναι πιθανή μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup

«Μια συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ομιλία του από το Ταλίν, εκεί όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας για να προωθήσει την υποψηφιότητά του για την παραμονή στον θώκο του προέδρου του Eurogroup.


Τόνισε, ωστόσο, ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, ενώ προσέθεσε ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων παραμένει δύσκολη.

«Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μέρκελ: Συμφωνήσαμε με Τσίπρα ότι θα κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα

Για συμφωνία ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ' επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες. Η κυρία Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα σωστά βήματα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο, επίσης, για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών. Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ