2015-06-13 13:39:24
Φωτογραφία για Παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΙΒΑΝ στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο της έκθεσης ελέγχου για το Επενδυτικό Πρόγραμμα Ασφαλείας του ΝΑΤΟ (NSIP) ύψους 700 εκ. ευρώ
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελεγκτών του ΝΑΤΟ (ΙΒΑΝ), Δρ. Χαρίλαος Χαρίσης,  συμμετείχε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα JensStoltenberg, όπου παρουσίασε την έκθεση ελέγχου για το κοινά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επενδύσεων της συμμαχίας (NSIP) ύψους 700 εκ. ευρώ.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για βελτιώσεις στον τρόπο που το ΝΑΤΟ και οι συμμαχοί του διευθύνουν τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό NSIP.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ δημοσιοποίησε τις απαντήσεις του επί του ελέγχου καθώς και τις αποφάσεις που έλαβε προκειμένου  οι στρατιωτικές δυνατότητες του να παραδίδονται εντός του προβλεφθέντος κόστους, σκοπού και χρονοδιαγράμματος.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι η βελτίωση στην έγκαιρη παράδοση των στρατιωτικών δυνατοτήτων είναι καίριας σημασίας για τις μελλοντικές ανάγκες της συμμαχίας, και ως θέμα έχει τεθεί επίσης και από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στη Συνοδο της Ουαλλίας.

Το πρόγραμμα NSIP χρηματοδοτεί επενδύσεις σε σημαντικές κατασκευές, συστήματα αεράμυνας και συστήματα διοίκησης και ελέγχου.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στη Σύνοδο της Ουαλλίας για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία της συμμαχίας, η έκθεση ελέγχου έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του ΝΑΤΟ ( http://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_2015_06/20150612_cm-2015-0043.pdf
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ