2015-06-13 16:33:49
Φωτογραφία για Φωτό από την άσκηση «GORDIAN KNOT - 15»
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε η  Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «GORDIAN KNOT – 15» του NRDC-GR, στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Την υπόψη δραστηριότητα παρακολούθησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος  Δεβετζής ως εκπρόσωπος των κ.κ  Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, Γενικοί Πρόξενοι των χωρών που συμμετέχουν στο Στρατηγείο NRDC-GR,  Διοικητές  Στρατηγείων της Δομής Δυνάμεων  του ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι χωρών με τις οποίες υφίσταται πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας, αντιπροσωπεία Ανωτάτων  Αξιωματικών από ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, διαπιστευμένοι στην Ελλάδα Ακόλουθοι Άμυνας καθώς και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Η άσκηση, ήταν  τύπου ανάπτυξης Σταθμών Διοικήσεως (COMMAND POST EXERCISE-CPX), είχε ως σκοπό την διατήρηση και επαύξηση της ικανότητας του NRDC-GR στη σχεδίαση και διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων σε ένα πλήρες επιχειρησιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πολεμικής ετοιμότητάς του  (Combat Readiness Evaluation – CREVAL), από το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του  ΝΑΤΟ (LANDCOM).


Στην άσκηση συμμετείχαν 1625 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί από 20 χώρες. Το σενάριο, βασίστηκε στην ενεργοποίηση της συλλογικής άμυνας στη βάση του άρθρου 5 της Συμμαχίας, σε περίοδο υψηλής εντάσεως, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων του Στρατηγείου υπό πλήρη ανάπτυξη, ως Υψηλής Ετοιμότητας (High Readiness Force – HRF), τόσο στην σχεδίαση όσο και στην διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%C2%ABgordian-knot-15%C2%BB.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ