2015-06-13 21:14:30
Φωτογραφία για Χερσόνησος: Το προφίλ των ενόπλων που σκόρπισαν τον πανικό σε γνωστό ξενοδοχείο
Το προφίλ των ενόπλων έδειχνε πως δεν επρόκειτο να χαριστούν απέναντι στους αστυνομικούς όταν θα βρίσκονταν απέναντι τους - Στην ΕΛΑΣ ήξεραν τώρα πως ήταν θέμα χρόνου, αλλά δεν ήξεραν που θα χτυπούσαν- Η Αστυνομία στην Κρήτη σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια

Για την ΕΛΑΣ στην Κρήτη ήταν το πιο μεγάλο στοίχημα των τελευταίων χρόνων. Από τη στιγμή που οι ένοπλοι χτύπησαν ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, αρχικά ανεπιτυχώς, το χρυσοχοείο στην περιοχή της Θερίσσου και στη συνέχεια στα δύο σούπερ μάρκετ και το βενζινάδικο, τα..."τέλια" πήραν φωτιά,το βαλιτσάκι της ΕΛΑΣ με τους κοριούς έπιασε δουλειά και οι αρχικές υποψίες σκιαγραφούσαν το προφίλ των δραστών.

Το χτύπημα, λίγες βδομάδες αργότερα στο χρυσοχοείο των Μαλίων, χαρτογράφησε τους δράστες, έδειξε πως θα έπρεπε να κινηθούν οι διωκτικές αρχές και γνώριζαν ποια οι αστυνομικοί, ποιοι είναι, πως κινούνται, ποιους στόχους είχαν και πότε επέλεγαν να χτυπήσουν!


Συνήθως τότε που ήταν αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα και χρειάζονταν να υπάρχουν διμοιρίες και δυνάμεις καθηλωμένες για ώρες. Επίσης προτιμούσαν να χτυπάνε στις αλλαγές της βάρδιας των αστυνομικών, όπου το μεταβατικό διάστημα ήταν κερδισμένος χρόνος για τους εγκληματίες.

Το προφίλ των ενόπλων έδειχνε πως δεν επρόκειτο να χαριστούν απέναντι στους αστυνομικούς όταν θα βρίσκονταν απέναντι τους. Άλλωστε ήταν παλιοί τους "γνώριμοι".

Με τους δύο, με καταγωγή από Μυλοπόταμο είχαν βρεθεί ξανά, πριν από χρόνια στην υπόθεση των ΑΤΜ και τις ληστείες που είχαν για καιρό απασχολήσει τις αρχές ενώ ο ένας εξ αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και στη δολοφονική ενέδρα κατά της ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά με θύμα τον ειδικό φρουρό Λαζαρίδη.

Ο Αρμένιος, κι αυτός γνώριμος στην ΕΛΑΣ με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες

Μετά το χτύπημα στο χρυσοχοείο των Μαλίων οι αστυνομικοί είχαν σε αυξημένη επιτήρηση τα κοσμηματοπωλεία των τουριστικών περιοχών σε Γάζι, Χερσόνησο και Μάλια, με δυνάμεις σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στος κόμβους των τουριστικών περιοχών και περίμεναν πότε θα κάνουν την πρώτη κίνηση που θα έδειχνε πως η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο χτύπημα είχε αρχίσει.

Πράγματι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η κλοπή ενός αυτοκινήτου 4χ4 διπλοκάμπινου αγροτικού, από το Ηράκλειο "άναψε" τα...λαμπάκια στην αστυνομία, καθώς γνώριζαν την αδυναμία τους στα γρήγορα αυτοκίνητα και σε εκείνα που δεν θα τους καθυστερούσαν στην προσπάθεια διαφυγής.

Στην ΕΛΑΣ ήξεραν τώρα πως ήταν θέμα χρόνου, αλλά δεν ήξεραν που θα "χτυπούσαν".

Οι ληστές επιχείρησαν το αμέσως επόμενο βράδυ, την Πέμπτη δηλαδή, να χτυπήσουν στο CRETA MARIS, αλλά δεν τους βγήκε το σχέδιο κι έτσι αποφάσισαν να το αναβάλλου για την επόμενη βραδιά, πιστεύοντας πως όλα θα πάνε κατευχήν.

Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που αντί να αιφνιδιαστεί, τους αιφνιδίασε, τους εγκλώβισε μέσα στο CRETA MARIS και με κινήσεις που θύμισαν αστυνομική ταινία, τους έπιασε σαν τους ποντικούς στη φάκα.

Όλα πήγαν καλά, η Αστυνομία στην Κρήτη σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια και οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας και ειδικά της Κρήτης, από την κόλαση ήλθαν στον παράδεισο, καθώς μια "θολή" τουριστική χρονιά, θα μετέφραζε μια ανεπιτυχή αστυνομική επιχείρηση στη θανάσιμη μαχαιριά που κανείς δεν θα ήθελε!

πηγή: cretalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ