2015-06-13 21:57:34
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο εγκέφαλος διακίνησης ναρκωτικών στον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο
Στα χέρια της Ασφάλειας Πατρών βρίσκεται ο «εγκέφαλος» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο. Πρόκειται για 55χρονο που διαμένει στο χώρο και είχε συστήσει έτσι τη δομή της ομάδας των ατόμων που τον πλαισίωναν ώστε να μην φαίνεται πουθενά η  δράση του.

Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας με την συνδρομή της ΟΠΚΕ, στον καταυλισμό συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, 4 άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας 23, 26, 29, 49, 55 και 57 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι συλληφθέντες από κοινού είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό τη διακίνηση και κυρίως την μεταφορά και αποθήκευση ποσοτήτων ηρωίνης  σε «καβάντζες» εντός του καταυλισμού.

Μάλιστα για το λόγο αυτό λάμβαναν υψηλά επιπέδου μέτρα ασφάλειας κατέχοντας όπλα.

Στη θέα των αστυνομικών ο ένας εκ των συλληφθέντων, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο,  στην προσπάθεια του να διαφύγει, δεν δίστασε να στρέψει το όπλο που έφερε, απειλώντας τον αστυνομικό που τον καταδίωκε, ενώ την ίδια ώρα μια εκ των γυναικών για να αποτρέψει τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τους επιτέθηκε, ρίχνοντας τους κομμάτια μαρμάρου.


Από την έρευνα εντοπίστηκαν 120 γραμμάρια ηρωίνης θαμμένα στο χώμα. Συγκεκριμένα  μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου μεικτού βάρους 100,2 γραμμαρίων , 15 α φιξάκια ηρωίνης  συνολικού μεικτού βάρους 13,4 γραμμαρίων, μια  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη μεικτού βάρους 7,5 γραμμαρίων,  μία  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας , ένα λειτουργικό πυροβόλο πιστόλι και  ένα μαχαίρι τύπου «ματσέτα» , με μήκος λάμας 47 εκατοστών. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο τροχοφόρα ως μέσα διευκόλυνσης στην διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι ρόλοι στην ομάδα ήταν διακριτοί, με αρκετά από τα μέλη να λειτουργούν και ως βαποράκια, διοχετεύοντας την ηρωίνη σε χρήστες της περιοχής. Μάλιστα από την έρευνα διαπιστώθηκε πως τόσο ο "εγκέφαλος" όσο και το "δεξί του χέρι", στρατολογούσαν και ανήλικα που επισκέπτονταν τον καταυλισμό με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ