2015-06-14 11:01:05
Φωτογραφία για Ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για νεκρή θαλάσσια χελώνα, αλλά... [photos]
Εδώ και δύο εβδομάδες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για νεκρή θαλάσσια χελώνα και δεν τη μάζεψε κανένας Εστία μόλυνσης και έντονη δυσωδία από το νεκρό ζώο Αναγνώστρια του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος επισκέφτηκε μαζί με την παρέα της την παραλία “Βίλες”, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά το Κιβέρι, πριν από το Ξηροπήγαδο.

Όπως μας κατήγγειλε, όταν έφτασαν στην παραλία, είδαν ξεβρασμένη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα και ενημέρωσαν αμέσως το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Η θαλάσσια χελώνα βρισκόταν νεκρή ακριβώς στη μέση της παραλίας.

Ένας από την παρέα της τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου και τους ανέφερε το περιστατικό, όμως του απάντησαν πως δεν είχαν αρκετό προσωπικό εκείνη την ημέρα και πως θα τη μάζευαν την επομένη.

Σήμερα η αναγνώστρια επικοινώνησε με τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και μας κατήγγειλε πως ξαναπήγε στην παραλία, 12 μέρες μετά, και πως το άψυχο ζώο βρισκόταν ακόμα εκεί, μιας και κανείς αρμόδιος δεν πήγε να το μαζέψει, παρά τη διαβεβαίωση που είχε πως θα το μάζευαν την επόμενη μέρα.


Αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα και πήγαμε σήμερα στην παραλία, όπου και αντικρίσαμε τη θαλάσσια χελώνα νεκρή, σε προχωρημένη σήψη, ενώ η δυσωδία ήταν τόσο έντονη ώστε οι παρέες που βρίσκονταν στην παραλία ήταν σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων από αυτή.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους… Μία πανέμορφη παραλία, που δεν τη γνωρίζει αρκετός κόσμος, έχει ένα ψόφιο ζώο εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Θα ενδιαφερθεί κανένας να την μαζέψει; Εάν ισχύει η καταγγελία, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου γιατί απάντησε πως το ζώο θα μαζευτεί την επομένη και από τότε πέρασαν 12 μέρες και δεν έγινε τίποτα;

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν γνωρίζουμε εάν είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού να μαζέψει τη θαλάσσια χελώνα ή του Δήμου. Πάντως το Λιμενικό είτε δεν προέβη σε κάποια ενέργεια, είτε ειδοποίησε τους αρμόδιους να μαζέψουν τη χελώνα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα.

Όπως και να έχει, το ζώο πρέπει να φύγει από εκεί ΑΜΕΣΑ καθώς δεν είναι μόνο η έντονη δυσωδία ή το άσχημο θέαμα που αντικρίζουν οι λουόμενοι αλλά αποτελεί εστία μόλυνσης. Στη φωτογραφία βλέπετε μικρά παιδιά να περνούν δίπλα από τη χελώνα… τι θα συνέβαινε εάν κάποιο από αυτά ερχόταν σε επαφή με το ζώο;

Είτε το Λιμενικό, είτε ο Δήμος, είτε οποιοσδήποτε άλλος είναι αρμόδιος ας ενεργήσει άμεσα. Σε λίγες μέρες θα επισκεφτούμε ξανά την παραλία. Ελπίζουμε να έχει φύγει το ζώο γιατί στο τέλος… θα το μαζέψουμε εμείς!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ