2015-06-15 01:44:47
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας με 3-0!
Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας! Οι ερυθρόλευκοι με μεγάλη εμφάνιση και μπάσκετ κυριαρχίας συνέτριψαν τον Παναθηναϊκό με 93-74 και έφτασαν στο 3-0 κατακτώντας το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Δεν το έκρυψαν ποτέ στον Ολυμπιακό ότι η άμυνα είναι το κύριο μέλημα σε αυτούς τους τελικούς. Εκεί επάνω δούλεψε ο κόουτς Σφαιρόπουλος από τη στιγμή που ανέλαβε. Μία ομάδα δομημένη για να βγάζει τα συκώτια του αντιπάλου, να μην τον αφήνει να τρέξει να ματώνει για το καλάθι. όπερ και εγένετο στα πρώτα λεπτά. Ο Μαυροκεφαλίδης, ηγέτης στο σκοράρισμα για τους πράσινους σε αυτούς τους τελικούς, υπέφερε στην αρχή. Το ...αίμα ίσχυσε και για τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Ναι μεν έδειχνε να σκοράρει πιο εύκολα, αλλά για το σετ παιχνίδι που επέλεξε ο Σφαιρόπουλος στην αρχή, χρειάζονται και οι βολές. Οι Πειραιώτες πέρασαν την μπάλα στο καλάθι αλλά έχασαν 5 βολές στο πρώτο δεκάλεπτο (4 ο Πρίντεζης!) με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ξεφύγουν. Πάντως οδηγία ήταν να περνάει η μπάλα κάτω από το καλάθι. Έτσι άνοιξε η άμυνα του Παναθηναίκού προοδευτικά. Το 16-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλεπτου.


Οι 35 πόντοι του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η τιμωρία και η απάντηση συνάμα στη ζώνη 3-2, με την οποία επέλεξε να αμυνθεί ο Μανωλόπουλος.

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του, παίρνοντας δύναμη από τη δύναμη του στην άμυνα. Χαρακτηριστικό της αποδόμησης της πράσινης άμυνας και τους πάθους των επίδοξων πρωταθλητών είναι τα αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, σκόραραν 5 καλάθια με φόλοου ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους. Όλα αυτά με τον Σπανούλη να σκοράρει μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι εγκαταλήφθηκε για λίγο η επιλογή του σετ παιχνιδιού, και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να τρέξει για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +14 (43-29 18') και να κλείσει το πρώτο μέρος με 51-39.

Οι 51 πόντοι αποτέλεσαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε ημίχρονο σε σειρά τελικών. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έμεινε σχετικα κοντά στο σκορ και αυτό το οφείλει στον Γιάνκοβιτς, ο οποίος με μαζεμένους πόντους στο τέλος του πρώτου μέρους μάζευε τα ασυμμάζευτα. Πάντως οι πράσινοι φάνηκαν πολύ αποφασισμένοι στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Με Μαυροκεφαλίδη και Φώτση δράστες, έτρεξαν ένα 7-0 για το 51-46, ωστόσο το ΣΕΦ δεν αγχώθηκε. Το κάρφωμα του Ντάρντεν και το καλαθι του Πρίντεζη ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Ήταν το σημείο που ο Σπανούλης έβαλε την προσωπική του πινελιά στο ματς με 8 διαδοχικούς πόντους για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι στο +15 (63-48).

Κάπως έτσι το ΣΕΦ πήρε φωτιά και ώθησε τους γηπεδούχους να χτίσουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά και το +20 (78-58). Το απίστευτο τρίποντο του Διαμαντίδη στο τέλος του χρόνου χάλασε τη στρογγυλή διαφορά λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στη τελική ευθεία του ματς (78-61) Με χαρακτηριστική ευκολία και πλήρη κυριαρχία και στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες έλεγξαν απόλυτα τον αγώνα και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη. Το 5ο φάουλ του Μαυροκεφαλιδη στο 35' δεν αποτέλεσε στοιχείο του ματς. Το ελευθερο τρίποντο του Σπανούλη εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα για να κλείσει το ματς στο +19.

Πηγη: pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ