2015-06-16 10:10:10
Φωτογραφία για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ
«Αυτό που προσπαθώ να κάνω, εδώ και πέντε μήνες, είναι να βοηθήσω τον ελληνικό λαό. Να βρεθεί μια λύση επ’ ωφελεία του. Δυστυχώς, όμως, δεν έχω σύμμαχό μου την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πλέον με απογοητεύει καθημερινά». Στην τηλεφωνική γραμμή είναι ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόλογος είναι ένα μικρό δείγμα όσων άκουσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, στη μακρά συνομιλία που είχε μαζί του. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» είχε συνομιλήσει και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έστειλε ένα ταυτόσημο μήνυμα με αυτό που θέλησε να ακουστεί στην Ελλάδα και ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Δεν έχουμε περιθώρια για συμφωνία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει τα επόμενα 24ωρα να μας δείχνει ότι δεν επιζητεί μια λύση, αλλά τη ρήξη με την Ε.Ε.» είπε ο κ. Σουλτς στον κ. Στ. Θεοδωράκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο αυτές συνομιλίες ο κ. Θεοδωράκης θα μεταφέρει δια ζώσης, σε λίγη ώρα, στον κ
. Τσίπρα, με τον οποίο θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου. Ηδη από χθες βράδυ, ωστόσο, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» υπογράμμιζε την ανησυχία τους, που εμφανώς ήθελαν να περάσουν στους Έλληνες πολίτες, μέσω των επαφών μαζί του, για τις τραγικές εξελίξεις που θα συμβούν στην Ελλάδα από τυχόν αποτυχία να βρεθεί κοινός τόπος με την Ε.Ε. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει επιτέλους να μάθει ότι εμείς ούτε ζητήσαμε ούτε προτείναμε ποτέ περικοπές στις χαμηλές συντάξεις και στους μισθούς», είπε ο κ. Γιουνκέρ, ενώ ο κ. Σουλτς δεν έκρυψε την οργή του για την παρελκυστική τακτική του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. «Εχουμε μείνει ελάχιστοι πλέον που υποστηρίζουμε την Ελλάδα στην Ε.Ε. και πραγματικά μας εκπλήσσει δυσάρεστα που η κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να δώσει πλήρη στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής στον κ. Θεοδωράκη.

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα! Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή των δύο κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε. να συνομιλήσουν χθες με τον κ. Θεοδωράκη έχει από μόνη της ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Πρώτον, διότι δείχνει ότι οι κ.κ. Γιουνκέρ και Σουλτς εκτιμούν ότι επί του παρόντος η Ν.Δ. δεν έχει πρωτεύοντα ρόλο στις αμέσως επόμενες πολιτικές εξελίξεις. Και δεύτερον, διότι στην Ε.Ε. μοιάζουν να έχουν πεισθεί ότι μπορεί πιθανώς να προκύψει μια άλλη πλειοψηφία και ίσως μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, στην περίπτωση που επιτευχθεί μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτή περάσει με τη στήριξη του «Ποταμιού» κι όχι της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ.Σ.

Βέβαια οι εν λόγω φωστήρες δεν καταλαβαίνουν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η «τύχη»  του «Ποταμιού» θα έχει την «τύχη» της.....ΔΗΜΑΡ!!

Αλλά γι' αυτούς, αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλια.. ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ