2015-06-16 14:46:52
Φωτογραφία για Πάτρα: Σπίτι και δουλειά σε 25 άπορους συμπολίτες από το Δήμο Πατρέων
Την στέγαση και την εργασιακή επανένταξη αστέγων πολιτών έχει αναλάβει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) στα πλαίσια του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» που υλοποιεί για το 2015.

To Πρόγραμμα στοχεύει στην ομαλή μετάβαση 25 αστέγων (ωφελούμενων) σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος προήλθαν από τα τηρούμενα αρχεία των υπηρεσιών του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ).

Έτερο στόχο του προγράμματος αποτελεί η παροχή υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης , μέσω των οποίων μέρος των ωφελούμενων θα μπορέσει να ενταχθεί στην εργασία για έναν τουλάχιστον χρόνο με τελικό σκοπό την επανένταξη στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό.

Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν στους ωφελούμενους του προγράμματος είναι:

ΣτέγασηΚάλυψη ειδών πρώτης ανάγκηςΨυχοκοινωνική Υποστήριξη – Ατομική και Ομαδική ΣυμβουλευτικήΕργασιακή ΣυμβουλευτικήΝομική ΣυμβουλευτικήΧρηματοοικονομική ΔιαχείρισηΙατρική Υποστήριξη (διασύνδεση με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, οργάνωση δράσεων πρωτογενούς πρόληψης κ.α)Διασύνδεση με αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ
. καθοδήγηση για την αξιοποίηση προγραμμάτων, δράσεων και παροχών στις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί ο ωφελούμενος, ενέργειες για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφάλιστου, έκδοση Α.Φ.Μ, ΑΜΚΑ κ.τ.λ)

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εργασιακής ένταξης θα παρασχεθούν στους ωφελούμενους πολύπλευρες υπηρεσίες υποστήριξής του μέσα από μια σειρά δράσεων πληροφόρησης και εργασιακής συμβουλευτικής .

Στην προσπάθεια εργασιακής επανένταξης των ωφελουμένων ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) συνεργάζεται με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και με την Ομοσπονδία Εμπορικών – Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (ΟΒΕΣΝΑ) ως εταίροι του προγράμματος.

Η πράξη την οποία υλοποιεί ο ΚΟΔΗΠ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ