2015-06-17 13:30:04
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
«Εξαρτάται από τους Έλληνες να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά είναι ακόμα πιθανή μία συμφωνία» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Τετάρτη, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Την Τρίτη, το Euro Working Group ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, κρίνοντας πως η πρόταση για το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ δεν είναι είναι πλήρης και ότι τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα και ως εκ τούτου δεν έχουν εξασφαλισμένο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Επίσης, το Euro Working Group ζήτησε από την Ελλάδα να στείλει σε ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ νέες προτάσεις που θα οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ το 2015 και 2% του ΑΕΠ το 2016.

Οι προτάσεις της Αθήνας δεν θα εξετασθούν στο Eurogroup της Πέμπτης, καθώς θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από τους θεσμούς. Ανώτατος αξιωματούχος της Ε.Ε
. που συμμετέχει στις προπαρασκευαστικές εργασίες για το Eurogroup της Πέμπτης δήλωσε ότι δεν αναμένει εκτενή συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα. «Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι μάλλον σύντομο» δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι εξαρτάται από την Ελλάδα να ενεργοποιήσει και πάλι τις συζητήσεις. Αναφερόμενος, εμμέσως, στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ο ίδιος είπε ότι το ΔΝΤ θεωρεί την Ελλάδα ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ενότητα της Ευρωζώνης, αλλά υπάρχουν «επαρκή αναχώματα» για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ