2015-06-17 20:28:38
Φωτογραφία για Νέα επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης- Συλλήψεις και τραυματισμοί μεταναστών
Νέα ένταση με μετανάστες επικράτησε σήμερα Τετάρτη στη Μυτιλήνη Περίπου 300 μετανάστες ξεκίνησαν πορεία από το Κολυμβητήριο προς το λιμάνι ζητώντας να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν από το νησί. Οι άνδρες του λιμενικού, σύμφωνα με το lesvosnews, προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συμπλοκές, κατά τη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον τρεις μετανάστες και ένας λιμενικός τραυματίστηκαν, ενώ πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Εν τω μεταξύ, , με επιστολή του στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά τη στήριξη του Δήμου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Γαληνός σημειώνει πως ο Δήμος Λέσβου έχει, μεταξύ άλλων προβεί στην δημιουργία ενός νέου κέντρου προσωρινής φιλοξενίας, όμως «έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου», με τα περιορισμένα μέσα του, το οικονομικό και υλικό κόστος.

Τονίζει πως λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ρυθμού αφίξεων κινδυνεύει να χαθεί η δυνατότητα διαχείρισης της κρίσης και να κλιμακωθεί το ζήτημα ανεξέλεγκτα. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ