2015-06-18 19:02:57
Φωτογραφία για Α. Στουμπ: Η Ευρωζώνη θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα...
Την πεποίθηση ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

O Φινλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για την Ελλάδα: Η πρώτη είναι να κλείσει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος με προϋποθέσεις και η δεύτερη είναι να μην υπάρξει συμφωνία, κάτι το οποίο θα σήμαινε τη χρεοκοπία της χώρας. Ο Αλ. Στουμπ δήλωσε πεπεισμένος ότι στη δεύτερη περίπτωση, δεν θα υπάρξει μετάδοση της κρίσης και ότι η Ευρωζώνη θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Στουμπ ανέφερε ότι πολλά κράτη-μέλη αρχίζουν και χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα. Όπως είπε, στην ΕΕ όταν κάνεις μια συμφωνία πρέπει και να την τηρείς, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά «πισωγυρίσματα».

«Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, όμως για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν μπορεί να γίνει με κάθε κόστος», κατέληξε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ