2015-06-19 10:55:36
Φωτογραφία για ΕΛΠΕ: «ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ»
Η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων πέραν των 90 ημερών που προβλέπει ο νόμος και η σχετική Κοινοτική Οδηγία αποτελεί πάγια τακτική της Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε., δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γρηγόρης Στεργιούλης. «Καμία εταιρεία δεν προγραμματίζει μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες», ανέφερε ο κ. Στεργιούλης, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα. Η τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για διάστημα 90 ημερών είναι υποχρεωτική για όλες τις χώρες της Ε.Ε. με βάση Κοινοτική Οδηγία.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, αποτελεί πάγια τακτική των ΕΛ.ΠΕ. να κατέχουν συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου, πέραν των τριών μηνών. Τέλος, η πρακτική της εισαγωγής αργού έναντι πληρωμής με έτοιμα προϊόντα αντί για ρευστό, δεν είναι μηχανισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα αλλά έχει χρησιμοποιηθεί διεθνώς σε περιπτώσεις έλλειψης ρευστότητας.


Ο κ. Στεργιούλης δήλωσε επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας καυσίμων και ότι το διυλιστήριο Ασπροπύργου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, στο πλαίσιο των οποίων συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους, σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Τα Νέα'', δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκπόνησαν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και έχουν προετοιμασθεί για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Το πλάνο προβλέπει ότι η χώρα θα έχει σίγουρα καύσιμα καταρχήν για έξι μήνες, και εφόσον τα πράγματα χειροτερέψουν για τουλάχιστον άλλους τρεις.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ