2015-06-19 10:56:22
Φωτογραφία για «ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ»
Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Εστορίλ, Αντρέ Φερνάντες, αποκρυπτογραφεί το προπονητικό DNA αλλά και τον χαρακτήρα του Μάρκο Σίλβα στο "gazzetta.gr".

Αναλυτικά Ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται πως τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Όπως φαίνεται, το μόνο που απομένει είναι να λυθεί το συμβόλαιό του με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας για να ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ποιος είναι όμως ο 38χρονος τεχνικός που έχει εργαστεί μόλις σε δύο ομάδες ομάδες (Εστορίλ και Σπόρτινγκ Λισαβώνας); Πως είναι ως άνθρωπος και πως συμπεριφέρεται στην καθημερινότητά του; Πως του αρέσει να εργάζεται και τι σχέση έχει με τους παίκτες του;

Ο Αντρέ Φερνάντες, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Εστορίλ, που δούλεψε για δύο χρόνια μαζί του στην ομάδα απάντησε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Ο φίλος του Μάρκο Σίλβα δήλωσε σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός κάνει μια πολύ καλή επιλογή με τον Πορτογάλο.


«Ήταν σαν πατέρας για τους παίκτες. Δεκτικός άνθρωπος, εξαιρετικός στην επικοινωνία, επιθετικός και πολύ δυνατός χαρακτήρας», τα λόγια του άλλοτε συνεργάτη και καλού φίλου του, λογικά, διαδόχου του Βίτορ Περέιρα στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Πως θα χαρακτήριζες το Μάρκο ως προπονητή;

«Είναι νέος, ποιοτικός και έχει δυναμική. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες, τον αγαπούν όλοι - τον έχουν σαν πατέρα. Αυτό είναι και το μυστικό του: ότι δεν κάνει εξαιρέσεις και κοιτάζει όλους τους παίκτες το ίδιο. Είναι πάντα εκεί για να τους ακούσει».

Στην Εστορίλ, φαντάζομαι τον έχετε σαν... Θεό. Πως είδατε το έργο του μετά στη Σπόρτινγκ;

«Είναι ο πιο επιθετικός και καλός προπονητής που είχαμε στην ομάδα. Ο καθένας μας είναι περήφανος για όσα πέτυχε με την Σπόρτινγκ. Πήρε το Κύπελλο και έβγαλε την ομάδα στην τρίτη θέση. Μπορεί να έφυγε λόγω προβλημάτων με τη διοίκηση αλλά ο κόσμος εδώ είναι μαζί του και αυτό σημαίνει πολλά».

Ποια στοιχεία του αρέσουν στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας του;

«Του αρέσει το πολύ επιθετικό στιλ, δουλεύει πολύ πάνω στην κατοχή. Θέλει να έχει στην ομάδα του έξυπνους παίκτες, οι αμυντικοί του θα πρέπει να κάνουν τάκλιν όποτε χρειάζεται, όλη η ομάδα του θα πρέπει να παίζει δυνατά και να τα δίνει όλα. Το 4-3-3 είναι το σύστημα που του προτιμά - η ομάδα του προετοιμάζεται πριν από κάθε ματς δουλεύοντας πάνω στη φιλοσοφία του και δεν βασίζεται στον ποιον έχει απέναντί του».

Πιστεύετε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί στο εξωτερικό;

«Φυσικά και είναι. Μετά την Εστορίλ, πήγε στη Σπόρτινγκ κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, πλέον αυτό που του λείπει είναι να του δώσει μια ομάδα το κίνητρο να διεκδικήσει τίτλους. Δεν ξέρω αν, τελικά, αυτή η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός ή κάποιος σύλλογος αλλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όπως είπα μιλάμε για μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

Ποιο ή ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

«Είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Έχει τον τρόπο να περνάει το μήνυμα που θέλει στην ομάδα του. Θυμηθείτε όταν έχανε από την Μπράγκα στον τελικό Κυπέλλου με 2-0 στο 25' ενώ έπαιζε με 10 παίκτες από το 15'. Στο ημίχρονο κατάφερε με αυτά που είπε στους παίκτες του να τους ανεβάσει την ψυχολογία και να τους οδηγήσει, τελικώς, στην κατάκτηση του τροπαίου».

Από την κοινή σας καθημερινότητα πως τον θυμάστε;

«Είναι ένας καλός φίλος, ήρεμος, έξυπνος, δουλεύει όλη την ώρα, είναι με όλους πολύ φιλικός και εξαιρετικός στην επικοινωνία. Ακούει τους συνεργάτες του αλλά φυσικά έχει τη δική του μέθοδο που δουλεύει. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ κοντά σε όλα τα μέλη του προπονητικού τμήματος. Πολύ δυνατός χαρακτήρας σε κάθε στιγμή».

Αν τον πάρει τελικά ο Ολυμπιακός θα κάνει την καλύτερη επιλογή;

«Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι η καλύτερη,σίγουρα όμως πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Είναι μια πολύ καλή επιλογή».

Υπάρχει κάτι που να σας έχει πει και θα το κουβαλάτε μαζί σας;

«Είναι κάτι προσωπικό αυτό και θα ήθελα να το κρατήσω για μένα. Γενικά, όμως, αυτό που έλεγε στους παίκτες του ήταν: να προπονείστε με πάθος, να παίζετε με πάθος, να χαίρεστε το ποδόσφαιρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ