2015-06-19 22:27:31
Φωτογραφία για Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια,  αφήνει ο υπ. Δικαιοσύνης
Διπλωματική, αλλά, μισή και με παράθυρα η χθεσινή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο για το σύμφωνο συμβίωσης και  για την επέκτασή του και στα ομόφυλα ζευγάρια Όπως φαίνεται,  ο κ. Παρασκευόπουλος δεν απαντάει ουσιαστικά σε μια πολύ σημαντική παρατήρηση του κ. Ιερώνυμου σχετικά με τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Αντιθέτως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέμποντας στο μέλλον!

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του τόνιζε μεταξύ άλλων: "δεδηλωμένος από καιρό στόχος του οργανωμένου ακτιβισμού γύρω από την θέσπιση συμφώνου συμβιώσεως ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι μόνον η νομική αναγνώριση της συμβιώσεώς τους, αλλά περαιτέρω η κατοχύρωση δικαιώματος για από κοινού άσκηση γονικής μέριμνας παιδιών (μέσα από υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες κ.λπ.) από ομόφυλα ζευγάρια. Η Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει, από τώρα, εάν καθιστώντας θεσμό του κράτους μας την «ομοφυλοφιλική συμβίωση», είναι έτοιμη να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα της «ομοφυλοφιλικής οικογένειας», για την οποία η ίδια θα έχει δημιουργήσει τις αξιακές προϋποθέσεις διεκδικήσεώς της, αφού εισάγει ρητώς πλέον διατάξεις για το σύμφωνο συμβιώσεως μέσα στο βιβλίο του Αστικού Κώδικα για το οικογενειακό δίκαιο".


Ο δε υπουργός απαντάει σχετικά: "Αναφορικά δε με τη θέσπιση της δυνατότητας σύναψης γάμου ανεξαρτήτως φύλου και μιας μεταρρύθμισης του θεσμού της υιοθεσίας, η σοβαρότητα αυτών των ζητημάτων επιβάλλει να μην υπάρξει βιασύνη" .

Με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να κάνει διάφορες εικασίες για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ