2015-06-20 15:50:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανελλήνια διάκριση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Την ώρα που το ΕΣΥ ταλανίζεται από προβλήματα κι ελλείψεις που διογκώθηκαν την τελευταία πενταετία της κρίσης, τμήματά του καταφέρνουν όχι απλά να στέκονται όρθια, αλλά και κάτι παραπάνω. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βράβευσε σε ειδική τελετή στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς η υπηρεσία αιμοδοσίας ήταν μέσα στις 10 , από τις 100 πανελλαδικά, με τη μεγαλύτερη εθελοντική συγκέντρωση αίματος.

Συγκεκριμένα το 2014 το νοσοκομείο του Ρίου συγκέντρωσε 74,5% της συγκέντρωσης αίματος προήλθε από εθελοντική αιμοδοσία.

Ένα ακόμα κριτήριο του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τη διάκριση των ομάδων είναι και το ποσοστό της ένταξης "κατ. ανάγκην" αιμοδοτών για ανάγκες συγγενικών τους προσώπων, στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών.

"Στις δύσκολες μέρες που περνάει το ΕΣΥ αποδεικνύεται ότι υπάρχουν τμήματα στο νοσοκομείο, τα οποία διακρίνονται πανελλαδικά για την επιστημονική τους συγκρότηση αλλά κυρίως για την κοινωνική τους προσφορά. Σαν διοίκηση θα στηρίξουμε όλες αυτές τις ενέργειες και θα προσπαθήσουμε στις δύσκολες συνθήκες που λειτουργούμε να κρατήσουμε όρθιο το κρατικό ΠΓΝΠ" δηλώνει στο thebest.gr o Διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος.


Το ΠΓΝΠ ατην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη εκπροσώπησε η αιματολόγος, διευθλυντρια του ΕΣΥ Ευαγγελία Τριανταφύλλου. Την υπηρεσίας αιμοδοσίας του Ρίου προΐσταται η Αθηνά Μούγιου.

Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου, όπου συγκεντρώθηκαν 16 μονάδες αίματος και στην Ανδραβίδα όπου και συγκεντρώθηκαν65 μονάδες αίματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ