2015-06-21 04:08:05
Φωτογραφία για Έξαλλος ο Ομπάμα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ που υποτίμησαν τους τζιχαντιστές
Τα αμερικανικά μαχητικά μπορεί να... βομβαρδίζουν θέσεις των τρομοκρατών του ισλαμικού Κράτους στον Ιράκ, οι μαχητές των τζιχαντιστών, ωστόσο όχι μόνο δεν φαίνεται να τρομάζουν αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι την προέλαση τους αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και καμένη γη.

Με μια κίνηση μάλιστα που μπορεί να θεωρηθεί ως επίδειξη δύναμης, οι εξτρεμιστές εδώ και λίγες ώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους και εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις για να καταλάβουν την Βαγδάτη.

Μάχες σημειώνονται σε απόσταση μόλις λίγων μιλίων από την ιρακινή πρωτεύουσα με τις κυβερνητικές δυνάμεις να προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να φρενάρουν την ορμή των τζιχανστιστών. Μόνο τις τελευταίες 24ωρες 1000 κυβερνητικοί στρατιώτες έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Σε μήνυμα τους σε ισλαμικές ιστοσελίδες, μέλη των Τζιχαντιστών ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την Βαγδάτη και απειλούν να κατακτήσουν την ιστορική πόλη βυθίζοντας σε ολοκληρωτικό χάος ολόκληρη την χώρα.


Την ίδια ώρα τα αμερικανικά μαχητικά χτυπούν στόχους των ανταρτών στον ιρακινό βορρά παρέχοντας βοήθεια στους κούρδους μαχητές που πολεμούν τους εξτρεμιστές.

Στο πολιτικό και διπλωματικό πεδίο, ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποτίμησαν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, η οποία έχει καταστεί το «σημείο μηδέν» των τζιχαντιστών παγκοσμίως,.

Αντιστρόφως, οι ΗΠΑ υπερτίμησαν τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, αναγνωρίζει ο πλανητάρχης σε συνέντευξη του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο , εκτιμώντας ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ ικανοί» στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη «που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η λύση είναι εν μέρει στρατιωτική, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Όμως εκτίμησε ότι η Συρία και το Ιράκ πρέπει επίσης να επιλύσουν τις πολιτικές κρίσεις που επικρατούν στις δύο χώρες αντίστοιχα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ