2015-06-21 14:36:06
Φωτογραφία για Πληρώνει ασφάλεια 52 χρόνια και δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη...
Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνει για περισσότερα από πέντε χρόνια γνωστός πατρινός έμπορος, ο οποίος προσπαθεί να βγει σε σύνταξη , αλλά η ελληνική γραφειοκρατία δεν του το επιτρέπει.

Ο γνωστός πατρινός πληρώνει επί 52 ½ χρόνια κανονικά ασφάλιση  διαδοχικά στο ταμείο εμπόρων και στο ΤΕΒΕ ενώ για ένα διάστημα πλήρωνε παράλληλα  την ασφάλειά του και στα δύο ταμεία.

Αυτό ωστόσο  - σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα θα είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί – δεν σημαίνει πως μπορεί να πάρει σύνταξη ,καθώς όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι σε κανένα από αυτά δεν έχει συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης.

Ο 65χρονος πατρινός προσπαθεί να βγει στη σύνταξη και παρόλο που επί πέντε και πλέον δεκαετίες έχει πληρώσει  δεκάδες χιλιάδες σε ευρώ και εκατομμύρια σε ελληνικές δραχμές, δεν μπορεί λόγω ενώ συστήματος ,το οποίο δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα όχι μόνο στην Ευρώπη  αλλά σε όλο τον κόσμο – να συνταξιοδοτηθεί.


Η περίπτωσή του μάλιστα αποτελεί θέμα το οποίο απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια του ΟΑΕΕ αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βρουν λύση με αποτέλεσμα ο  επιχειρηματίας να είναι όμηρος του  συστήματος.

Στο ίδιο έργο θεατές

Την ίδια ώρα  οι καμπάνες της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν και ηχούν πάλι για εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες από την περιοχή οι οποίοι προσέτρεξαν προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά μετά από δύο μήνες αδυνατούν να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα όλα να τινάζονται στον αέρα.

Μάλιστα η μη τήρηση της ρύθμισης τους φέρνει αντιμέτωπους με επώδυνες καταστάσεις καθώς αυτή τη φορά η κατάσχεση λογαριασμών και η εκποίηση περιουσιακών  στοιχείων θα γίνει και μάλιστα με τη δική τους …συγκατάθεση καθώς έχουν υπογράψει  πως σε περίπτωση που θα «δυστροπήσουν» ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων τους, αυτοδίκαια τα περιουσιακά τους στοιχεία μπαίνουν σε καθεστώς κατάσχεσης.

Χιλιάδες εκτός ρύθμισης

Σε ότι αφορά τους  εμπόρους της Πάτρας, τα στοιχεία  είναι αποκαλυπτικά της  καταστροφής που έχει υποστεί ο κλάδος ,καθώς ακόμα εκτός ρύθμισης παραμένουν 8000 έμποροι αφού γνωρίζουν πως ακόμα κι΄ αν υπαχθούν σε ρύθμιση, είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούν να την παρακολουθήσουν με αποτέλεσμα να πράγματα λίγους μήνες μετά να γίνουν χειρότερα γι’ αυτούς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ