2015-06-21 18:28:06
Φωτογραφία για Η ισοτιμία Euro/Usd το κίνητρο της παράτασης της ασφυξίας
Σήμερα που η ΕΕ κινδυνεύει να συνταραχθεί από ένα Grexit η ισοτιμία Euro/Usd είναι 1,14. Επομένως σε ομαλές συνθήκες θα ήταν πάνω από 1,40.

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ισοτιμίας θα ήταν παράγοντας καταστροφής των Ευρωπαϊκών(Γερμανικών) εξαγωγών .

Εuro-usd Πηγή: Bloomberg

Εuro-usd Πηγή: Bloomberg

Το κυριότερο όμως πρόβλημα από την ενίσχυση του ΕURO θα ήταν η βίαιη κατάρρευση του Αμερικάνικου Δολαρίου  εξαιτίας της βίαιης μετατόπισης κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ μετά από ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (κόψιμο χρήματος) το 2014 κατάφερε μια μικρή πρόσκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας , όμως επισήμως τώρα εισέρχεται σε ύφεση. Το συμπέρασμα είναι ότι τα δομικά προβλήματα της Αμερικάνικης οικονομίας είναι ακόμη παρόντα .

Έτσι προς όφελος όλων επιλέχθηκε να δημιουργηθεί ο παγκόσμιος μπαμπούλας που λέγεται Ελλάδα και Grexit . Χρησιμοποιείται σαν παράγοντας συμπίεσης του EURO  καθαρά για λόγους προπαγάνδας , διότι το μικρό μέγεθος της Ελληνικής οικονομίας , η αποδέσμευση των επενδυτών από τα Ελληνικά ομόλογα με τα μνημόνια , αλλά κυρίως με το πυρηνικό οικονομικό όπλο που υιοθέτησε και η ΕΚΤ και λέγεται κόψιμο χρήματος , ένα Grexit δεν θα ταρακουνούσε τις αγορές.

Αν τα παραπάνω στέκουν σαν εκτίμηση , αύριο θα σύρουν τον Τσίπρα σε μια ακόμη αδιέξοδη για την Ελλάδα παράταση , με κυριότερο όπλο των υποτιθέμενων Εταίρων μας την ασφυξία ρευστότητας των τραπεζών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
StiKey : AppStore free today
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
StiKey : AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ