2015-06-21 20:24:35
Φωτογραφία για Το Facebook σε ξέρει καλύτερα από όσο νομίζεις
Μια νέα αλλαγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον αλγόριθμο του Facebook με σκοπό να του δώσει τη δυνατότητα να γνωρίζει επακριβώς τι θέματα συνηθίζετε να διαβάζετε όταν κοιτάτε την αρχική σας σελίδα, καθώς και πόση ώρα αφιερώνετε στη ανάγνωση κάποιου θέματος, με σκοπό να σας παρουσιάζει θέματα του γούστου σας στην αρχική σας σελίδα.

Για να το καταφέρει αυτό θα βασιστεί στα comments, τα like, τα shares και γενικότερα στη δραστηριότητα του κάθε χρήστη, για να κάνει την εμπειρία του Facebook λίγο πιο ενδιαφέρουσα, παρουσιάζοντας θέματα που θα μας ενδιέφερε να διαβάσουμε.

Μια πρόσφατη έρευνα της εταιρίας ωστόσο, έδειξε ότι το γεγονός ότι κάποιος δεν κάνει like ή share σε κάποιο άρθρο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν του αρέσει. Απλώς υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που ο χρήστης δεν νιώθει την ανάγκη να σχολιάσει κάτι. Το Facebook θα το λάβει υπόψη του και αυτό.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας, το γεγονός ότι ο χρήστης αφιέρωσε χρόνο να μπει στο θέμα και να το διαβάσει, από μόνο του είναι απόδειξη ότι το θέμα τον ενδιαφέρει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση απλώς θα προσπερνούσε το άρθρο και δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να το ανοίξει. Επομένως η εταιρία καταλαβαίνει τι θεωρεί ο χρήστης ενδιαφέρον και θα μπορεί να τοποθετεί παρόμοια θέματα πιο ψηλά στην αρχική του σελίδα στο μέλλον.

Το Facebook έχει ήδη αρχίσει την αναβάθμιση αυτή και θα συνεχίσει να την διεξάγει για τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: greenweb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ