2015-06-22 13:25:44
Φωτογραφία για Αστυνομία: Με φορτηγά μεταφέρει υπολογιστές
Λευκωσία: Από επιτυχία σε επιτυχία η... Αστυνομία στο κυνήγι κατά του ηλεκτρονικού τζόγου. 

Με φορτηγά μεταφέρουν πλέον τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ οι αστυνομικές αποθήκες είναι γεμάτες με ύποπτα σχετικά αντικείμενα, πολλά από τα οποία αναμένεται να χαρακτηριστούν τεκμήρια και να χρησιμοποιηθούν στον δικαστικό αγώνα -που ήδη έχει αρχίσει- με στόχο την παραδειγματική τιμωρία όσων ασχολούνται με τη συγκεκριμένη παράνομη δράση και την κερδοσκοπία σε βάρος απελπισμένων πολιτών, που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν βρεθεί προ αδιεξόδου και επενδύουν σε αυτού του είδους την απατηλή δράση, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους. 

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία του αστυνομικού σώματος στον συγκεκριμένο αγώνα καταγράφηκε στη Λεμεσό, σε νυκτερινή επιχείρηση που διεξήχθη αστραπιαία και με κάθε μυστικότητα. Μετά και το νέο πλήγμα που πέτυχε η Αστυνομία εναντίον του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου, είναι πλέον εμφανές ότι το επικίνδυνο αυτό «σπορ» ανθεί σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα καλύπτοντας όλο το φάσμα των παράνομων στοιχημάτων και άλλων τυχερών παιχνιδιών. 


Αυτή τη φορά, τα κλιμάκια του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων, στα πλαίσια των νυκτερινών τους επιχειρήσεων με στόχο την πάταξη του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου, έκαναν έφοδο σε συγκεκριμένο υποστατικό με την επωνυμία «MG club» που βρίσκεται στον 82ο δρόμο στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών για το οποίο υπήρχαν απανωτές πληροφορίες σε ό,τι αφορά την παράνομη δράση του και κυρίως ότι λειτουργούσε ως χώρος διεξαγωγής ηλεκτρονικού τζόγου. Πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα από το πλούσιο υλικό το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε κατά την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση. Συγκεκριμένα από την έρευνα που έγινε μετά την είσοδο των αστυνομικών στο υπό παρακολούθηση κτήριο, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και παραλήφθηκαν 51 συνολικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μια ηλεκτρονική φίσια-διακόπτης, για την άμεση διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. 

O 49χρονος υπεύθυνος του υποστατικού και άλλα έξι άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον χώρο, κλήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακρίθηκαν γραπτώς, χωρίς όμως να κατηγορηθούν εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων που αναμένεται να γίνουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποστατικό ήταν γνωστό στην Αστυνομία από παλαιότερη υπόθεση και εναντίον του εκκρεμεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σχετική αίτηση της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος αναστολής της λειτουργίας του… 

Σε σχετικές δηλώσεις του στον «Φ» ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης, τόνισε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για πλήρη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου και είναι αποφασισμένη να κλείσει όλα τα παράνομα υποστατικά. Η Αστυνομία πάντως δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου της στροφής αρκετών πολιτών προς τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Όπως διαπιστώθηκε, πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω ανεργίας που προέκυψε ένεκα της οικονομικής κρίσης και εναποθέτουν τις ελπίδες τους για προσωρινή έστω έξοδο από το αδιέξοδό τους στο παράνομο κυνήγι της τύχης μέσω του ηλεκτρονικού τζόγου. Σχεδόν όλοι στην πορεία διαπιστώνουν ότι το πρόβλημά τους όχι μόνο δεν λύνεται αλλά το αντίθετο, επιδεινώνεται, αλλά στο μεταξύ αδυνατούν να κάνουν πίσω, διότι ήδη έχουν εθιστεί σε αυτή την επικίνδυνη δράση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ