2015-06-22 16:31:27
Φωτογραφία για Την Τετάρτη η συναυλία Μικρούτσικου στο Αρχαίο Ωδείο - Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια
Κυκλοφόρησαν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας οι αφίσες που προαναγγέλλουν την μεγάλη συναυλία που θα δώσουν ο σημαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής από την Πάτρα Θάνος Μικρούτσικος, έχοντας μαζί του την ερμηνεύτρια και μουσική δημιουργό Αφροδίτη Μάνου, τον Κώστα Θωμαϊδη και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης».

Η συναυλία αυτή θα δοθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενός θεσμού που φέτος κλείνει ραντεβού και με την 30χρονη ιστορία του.

Στα τριαντάχρονα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας οι μνήμες και οι αναμνήσεις επιστρέφουν όχι για να «εκδικηθούν» αλλά ούτε και για να δικαιωθούν.

«Αυτή τη βραδιά όπως λέει ο ίδιος Θάνος Μικρούτσικος, δημιουργός και πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, θα ακουστούν τραγούδια με …αίμα. Τραγούδια από …πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει».


Μαζί του οι φωνές της Αφροδίτης Μάνου και του Κώστα Θωμαίδη μοιάζουν οι πιο κατάλληλες να κάνουν το πέρασμα από το τότε στο τώρα. Δραματική – λυρική και επική ταυτοχρόνως- η Μάνου, με πάθος και ακρίβεια ο Θωμαίδης πλαισιωμένοι από τον πολυσύνθετο Θύμιο Παπαδόπουλο με τα πνευστά του και τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο. Επικεφαλής φυσικά θα είναι ο Θάνος Μικρούτσικος που μαζί και με την υπέροχη Ορχήστρα της Πάτρας, των Νυκτών εγχόρδων, θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν.

«Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι... «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.

Είναι ανάγκη μου, υπογραμμίζει ο Θάνος Μικρούτσικος, να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους για να μάθουν τι κληρονομούν.

Τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων για τη συναυλία αυτή, είναι το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων", στην πλ. Γεωργίου, 10.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00 (2610 273.613), το βιβλιοπωλείο 38º 14’ στην οδό Κολοκοτρώνη 34, το κατάστημα Οπτικών Καραμούζης στην Μαιζώνος 92 και το βιβλιοπωλείο Discover στην οδό Πατρέως 30.

Τα εισιτήρια απ’ όσο είδαμε από τις αφίσες κοστίζουν 15 ευρώ – γενική είσοδος και 12 ευρώ το φοιτητικό και για άνεργους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ