2015-06-23 18:48:04
Φωτογραφία για Συγκίνηση για τον βετεράνο δικηγόρο Ντίνο Αθ. Βγενόπουλο - Έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια
Συγκίνηση προξένησε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο, η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του παλαιού νομικού των Πατρών Ντίνου Αθ. Βγενόπουλου σε ηλικία 90 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε μάχιμος δικηγόρος για πάνω από μισό αιώνα και είχε συνταξιοδοτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, πριν από περίπου 5 χρόνια. Ο Ντίνος Βγενόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αντιγόνη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά την Ειρήνη χήρα Νικ Μπαζαίου και τον Θανάση Βγενόπουλο διαπρεπή νομικό των Πατρών, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ανίτα Βγενοπούλου – Κουμούση Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Η κηδεία του Ντίνου Βγενόπουλου, ο οποίος είχε ευτυχήσει να δει και τέσσερα εγγόνια, δύο εκ των οποίων έχουν το όνομα του, θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 5 το απόγευμα, από τον ιερό ναό των Αγγέλων του Α’ Κοιμητηρίου της Πάτρας.

Ο δικηγόρος Παύλος Μαρινάκης που ανήκει στην ίδια περίπου γενιά με τον εκλιπόντα είπε τα εξής.


«Ο Ντίνος πριν και πάνω απ’ όλα ήταν Άνθρωπος, ως οικογενειάρχης, ως σύζυγος και πατέρας και ως δικηγόρος. Ήταν ένας αγωνιστής της δικηγορίας για πάνω από μισό αιώνα. Τον θυμάμαι να εργάζεται στο γραφείο του θείου του νομικού και υπουργού Τάση Βγενόπουλου, ο οποίος ήταν ο νούμερο ένα άνθρωπος της εμπιστοσύνης του αειμνήστου Γεωργίου Παπανδρέου.

Το γραφείο του Τάση Βγενόπουλου ήταν Κανακάρη και Κανάρη και στο ίδιο κτίριο ήταν και τα γραφεία των συνταξιούχων αξιωματικών και επειδή ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός πήγαινα εκεί κι έτσι πρωτογνωρίστηκα με τον Ντίνο.

Υπήρξε στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία και με ήθος μεταξύ των συναδέλφων του νομικών, των εισαγγελέων και δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και των πελατών του. Η φιλοδοξία του Ντίνου Βγενόπουλου ήταν πάνω απ’ όλα να είναι ένας καλός επιστήμων και δικηγόρος και επίσης καλός σύζυγος και πατέρας.

Θυμάμαι με συγκίνηση πως κάθε σχεδόν Παρασκευή εγώ με τη σύζυγο μου, αυτός με την δική του, την Αντιγόνη και μαζί ο Φώτης Φωτόπουλος τρώγαμε τα μεσημέρια παρέα. Έμενε στα Ψηλαλώνια πολύ κοντά στο δικό μου σπίτι ενώ και τα γραφεία μας ήταν στο ίδιο κτίριο στην Κανακάρη πλησίον της Φιλοποίμενος. Ο Ντίνος Βγενόπουλος ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο σε κάθε τομέα».

Την συγκίνηση του και τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Ντίνου Αθ. Βγενόπουλου εξέφρασε και ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας, ο οποίος επίσης διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο στο ίδιο κτίριο με το γραφείο του Ντίνου και του Αθανασίου Βγενόπουλου.

Ο εκλιπών αν και είχε συνταξιοδοτηθεί, συνήθιζε να πηγαίνει στο γραφείο του όπου καθόταν ήσυχος και διάβαζε την εφημερίδα του. Το τελευταίο περίπου χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, είχε πέσει και είχε υποστεί κάταγμα στο ισχίο, γεγονός που οδήγησε στο να πάρει η υγεία του την κάτω βόλτα.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ