2015-06-25 01:21:36
Φωτογραφία για Η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση των δανειστών ολοκληρωτικά - Αποχωρεί ο Α.Τσίπρας από τις συνομιλίες
ΠΡΟΣ ΡΗΞΗ ΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ"

Η κυβέρνηση απέρριψε το σύνολο του πακέτου που πρότειναν οι δανειστές και η κατάσταση βαίνει προς ρήξη. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από τις συνομιλίες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει τις επόμενες ώρες κάποιο "φως".

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αντέδρασε έντονα στο άκουσμα των προτάσεων και είπε σε συνεργάτη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ "Εμείς κάναμε τα βήματα, κάντε κι εσείς αλλιώς πάμε σε ρήξη".

Την ίδια ώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο twitter"Έκοψαν άγρια μισθούς-συντάξεις, τριπλασίασαν την ανεργία, προκάλεσαν ύφεση 25%. Βρίσκουν όμως, "υφεσιακή" την φορολόγηση του πλούτου. Ντροπή!"

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τάσσονται σαφώς υπερ της αποχώρησης από τις Βρυξέλλες, ειδικά από την στιγμή που δεν περιλαμβάνεται κάποια πρόβλεψη για το χρέος.


Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος περιέγραψε πριν λίγο με τα πιο μελανά χρώματα τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται και αναμένεται να συνεχιστεί για ώρα ακόμα. Αναφερόμενος ειδικά στην πρόταση του ΔΝΤ , επί της οποίας γίνονται οι μεγάλες συγκρούσεις, έλεγε ότι πρόκειται για “μία εξαιρετικά σκληρή πρόταση”. Και προσέθετε: “είναι μία βαρβαρότητα, φωτιά και λάβρα. Δεν είναι πρόταση είναι Αρμαγεδδώνας. Μας την έστειλαν στις 5 το πρωί!”

Οπως αποκάλυψε πρώτο το defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ), οι δανειστές ζητούν να αναπροσαρμοστεί το ύψος των μέτρων της διετίας 2015-2016 από τα 7,9 δισ. στα 11 δισ. ευρώ! Επίσης ζητούν παντού ΦΠΑ στο 23% και κατάργησης του ΕΚΑΣ άμεσα.

Συγκεκριμένα: οι δανειστές προτείνουν σε σχέση με την ελληνική πρόταση:

Oι δανειστές επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπαΚατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμαΜείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5GΑφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματοςΖητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου ΕπικρατείαςΟι πιστωτές αμφισβητούν την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης σε επιβολή μόνο φορολογικών μέτρων και ζητούν να σχεδιαστεί κατά προτεραιότητα μια διαφορετική συνταγή όπου εκτός από νέους φόρους θα περιλαμβάνεται και η μείωση των κρατικών δαπανών.

Με αφορμή την επιμονή πιστωτών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα, μιλώντας σε συνεργάτες του -σύμφωνα με non paper που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η κυβέρνηση- ο κ. Τσίπρας είπε: «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΡΑΛΑΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΡΑΛΑΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ