2012-05-06 09:23:22
Φωτογραφία για ४० ΕΚ. ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ... ΚΟΣΚΩΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Η Τράπεζα Κρήτης ζητάει από τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρότ του, Βαγγέλη Μαρινάκη, 40 εκατομμύρια ευρώ ως χρέη από την εποχή Κοσκωτά Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Live Sport», ο Ολυμπιακός έχει ένα ιδιαίτερο οικονομικό αγκάθι όσον αφορά τον προϋπολογισμό του που έχει να κάνει με την Τράπεζα Κρήτης. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να πληρώσουν 40 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα ως χρέη από την εποχή Κοσκωτά.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι, τον Δεκέμβριο του 1990 ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς αποφάσισε το Δημόσιο να παρέχει εγγυήσεις μέχρι του ποσού των 2,6 δις δραχμών (περίπου 7,6 εκατομμύρια ευρώ) για τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Τράπεζα Κρήτης.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν επειδή ο τότε πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Γιώργος Κοσκωτάς, είχε πάρει χρήματα από τα ταμεία της τράπεζας για την ενίσχυση του Ολυμπιακού. Τα χρέη εξοφλήθηκαν, αλλά και αυτά της ΠΑΕ προς την Εφορία (700 εκατομμύρια δραχμές) τα οποία αποπληρώθηκαν σε 120 δόσεις από τη διοίκηση Κόκκαλη.


Το καλοκαίρι του 1995, οι Υπουργοί Οικονομίας Παπαντωνίου, Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος, Βιομηχανίας Σημίτης και Δικαιοσύνης Πεπονής υπέγραψαν τον νόμο 2330/95 που ψήφισε η Βουλή με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση της Τράπεζας Κρήτης Α.Ε.»

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1996 διαχωρίζοντας το «υγιές» κομμάτι, με τις «αμαρτίες» του παρελθόντος και το ενεργητικό της Τράπεζας πέρασε στη Νέα Τράπεζα Κρήτης, όπου αγοράστηκε το 1998 από τον όμιλο Λάτση έναντι 93 δις δραχμών.

Ετσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η υπό εκκαθάριση εταιρία «Τράπεζα Κρήτης» κυνηγά διάφορες οφειλές με αγωγές. Ανάμεσα σε Ολυμπιακό και τράπεζα εκκρεμούν δύο δικαστικές υποθέσεις.

Η πρωτόδικη απόφαση επικυρώθηκε τον Δεκέμβριο και ο Ολυμπιακός έπρεπε να καταβάλει 4,04 εκατ. ευρώ συν 15,5 εκατ. ευρώ σε τόκους. Αν υπολογίσουμε και την δεύτερη υπόθεση τότε το ποσό αγγίζει τα 38, 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός άσκησε αίτηση αναιρέσεως στον Αρειο Πάγο για να μπλοκάρει την απόφαση μέχρι την διεξαγωγή της κυρίας δίκης που είναι για τον φετινό Δεκέμβρη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ