2015-06-26 08:48:29
Φωτογραφία για Μπαλάφας από Τρίπολη: Ο λαός στηρίζει τον Τσίπρα [video]
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας βρέθηκε στην Τρίπολη την Πέμπτη 25 Ιουνίου στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Κατ' αρχάς, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αρέσει στου εταίρους και ότι θα ήθελαν να απαλλαγούν από τον κ. Τσίπρα. Όμως, όπως σημείωσε, μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο και να διώξει τον Πρωθυπουργό.

Ακολούθως, επεσήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να υποτιμά τους Έλληνες πολίτες με το να μιλάει για νέο μνημόνιο, λέγοντας ότι οι πολίτες ανέχονται, κατανοούν και στηρίζουν την κυβέρνηση επειδή βλέπουν ότι για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έκανε λόγο για συμβιβασμό με τους δανειστές και επεσήμαινε ότι η συμφωνία θα είχε δύσκολα μέτρα, όμως οι στόχοι, όπως είχαν καθοριστεί, ήταν, πρώτον, τα πλεονάσματα να μην είναι στο 3%-5%, αλλά στο 1%-2%, δεύτερον, να μην περικοπούν και πάλι μισθοί και συντάξεις και, τρίτον, να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες επιβαρύνσεις αλλά, επιτέλους, όπως είπε, να πληρώσουν και εκείνοι που εν καιρώ κρίσης έχουν κέρδη πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.


Παλεύουμε για μια βιώσιμη λύση, για την περηφάνια.

Κατόπιν, ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι δεν είναι ζήτημα που άπτεται των απαιτήσεων των δανειστών και ότι η κυβέρνηση θα τον καταργούσε αύριο κιόλας αν είχε την πολυτέλεια. Ως προς τα αποθεματικά των Δήμων, τόνισε ότι «εκεί είναι, όποιος θέλει, μπορεί να τα πάρει», και σημείωσε ότι υπήρξαν και Δήμοι που σαμπόταραν την εθνική προσπάθεια με το να μην διαθέσουν τα αποθεματικά τους, στον αντίποδα εκείνων που τα παραχώρησαν, όπως επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον.

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν η όποια συμφωνία δεν ψηφιστεί στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι αν υπογραφεί η συμφωνία από τον Πρωθυπουργό, θα έχει τη στήριξη από όλα τα κυβερνητικά όργανα. «Ουδείς θα θελήσει να θέσει υπό αναίρεση την πρώτη κυβέρνηση από την περίοδο της τουρκοκρατίας που δεν ελέγχεται από κανέναν».

Τέλος, επεσήμανε: «Κανείς από εμάς δεν είναι φανατικός της ρήξης. Θέλουμε λύση μέσα στο ευρώ και ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει και στην άλλη πλευρά ο ρεαλισμός και ο δυτικός πολιτικός ορθολογισμός».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ