2015-06-27 19:46:36
Φωτογραφία για Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Ό,τι και ν' αποφασίσετε ο ελληνικός λαός θα έχει ακόμα οξυγόνο- To Eurogroup συζητάει για Grexit
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ είχε σύμφωνα με το Mega, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup".

ΩΡΑ 19:00 Επιδιώκουμε συμφωνία έως την Τρίτη δηλώνει ο Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα ο Ντάισελμπλουμ, αποκλείοντας τον Έλληνα Υπουργό, κάλεσε σε συνεδρίαση τους υπόλοιπους 18 Υπουργούς και συζητούν για το Grexit.

ΩΡΑ 18:48 Βαρουφάκης: Η σημερινή απόρριψη της παράτασης που ζητήσαμε από το Eurogroup, θεωρώ ότι κάνει μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup. Θεωρώ ότι μπορέι να υπάρξει σύγκλιση έως την Τρίτη και να έλθει μία νέα συμφωνία για δημοψήφισμα που θα την στηρίξει και η κυβέρνηση.


ΩΡΑ 18:35 Ο Ντάισελμπλουμ σε επίσημες δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας για παράταση και ότι θα ακουλουθήσει συνεδρίαση των 18 Υπουργών Οικονομικών, πλην Βαρουφάκη δηλαδή, για εξετάσει τις επιπτώσεις από τη λήξη του προγράμματος στην Ελλάδα, χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας.

Βαρουφάκης: "Πασχίζουμε για συμφωνία την ύστατη στιγμή μέχρι την Τρίτη" - Ντάισελμπλουμ: "Εκλεισαν μόνοι τους την πόρτα με το δημοψήφισμα"

ΩΡΑ 18:15 Το Γερμανικό ZDF μεταδίδει ότι το Eurogroup διέκοψε και θα συνεδριάσει σε λίγο χωρίς τον Βαρουφάκη για να εξετάσει πώς θα κινηθεί η Ευρωζώνη μετά από ένα Grexit.

ΩΡΑ 18:04 Tο Eurogroup συνεχίζει τη συνεδρίασή του με τους 18 Υπουργούς Οικονομικών, χωρίς δηλαδή τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι προφανές ότι μιλάμε για πολεμικό κλίμα.

ΩΡΑ 18:00 Οι Ευρωπαίοι διαρρέουν ότι ήσαν έτοιμοι να κάνουν υποχωρήσεις από το αρχικό σχέδιο που είχαν καταθέσει. Είναι προφανές ότι μάς δουλεύουν και από πάνω ΩΡΑ 17:50 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του Eurogroup και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

ΩΡΑ 17:05 Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι δανειστές αποσύρουν από το τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση που είχαν καταθέσει για συμφωνία με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Eurogroup συζητά αυτή την ώρα τα επόμενα βήματα της Ευρωζώνης και το πώς θα κρατηθεί ζωντανό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να θέσει ζήτημα περιορισμού στη διακίνηση των κεφαλαίων.

ΩΡΑ 16:13 Παράταση λίγων εβδομάδων στο πρόγραμμα της Ελλάδας ζήτησε σύμφωνα με πηροφορίες από το Eurogroup ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βραουφάκης

ΩΡΑ 15:39 Μετά το Eurogroup η συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με Ντράγκι.

ΩΡΑ 15:31: Σόιμπλε: Η Ελλάδα τερμάτισε μονόπλευρα τις διαπραγματεύσεις. Το πρόγραμμα τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

ΩΡΑ 15:25: Πληροφορίες αναφερουν ότι το Euroworking Group εισηγείται να μην δοθεί η παράταση που ζητάει η Ελληνική κυβέρνηση.

ΩΡΑ 15:13 Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών: Το plan B βρίσκεται πολύ κοντά...

ΩΡΑ 15:00 Μοσκοβισί: εκπλαγήγαμε από την απόφαση για δημοψήφισμα. Καθήκον μας είναι να δούμε τις πιθανότητες συμφωνίας. Ακόμα θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα. Δεν αποσύρουμε την πρόταση.

Η δήλωση Ντάισελμπλουμ έχει ως εξής: "Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης". Ο κ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό. Συνεχίζοντας, ο κ.Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, με αυτήν της την απόφαση κλείνει τις πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες και πρόσθεσε ότι στο αποψινό Eurogroup θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

Βέλγος Υπουργός Οικονομικών: «Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργό Οικονομικών,Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.Όπως είπε, η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ