2012-05-06 11:09:04
Φωτογραφία για Εκλογές 2012: Τι ψηφίζουν οι επιχειρήσεις;
Χωρίς ομαλοποίηση της οικονομίας και χωρίς μια κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματεύεται στο εξωτερικό αλλά και να πείθει στο εσωτερικό, οι επιχειρήσεις δε μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Βρίσκονται εδώ και μήνες στο όριο.

Ιδιοκτήτες, μεγαλομέτοχοι και στελέχη, το μόνο που σκέπτονται από σήμερα είναι στο πώς θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις τράπεζες που έχουν κλείσει τους κρουνούς της χρηματοδότησης, πώς, ποιος και πότε θα «ξεπαγώσει» επιτέλους τα μεγάλα δημόσια κατασκευαστικά έργα, αλλά και τα κονδύλια του EΣΠA και πότε θα ξεκινήσει ο «χορός» των αποκρατικοποιήσεων εταιρειών τις οποίες, είτε … «καλοβλέπουν», είτε είναι πελάτες – προμηθευτές τους και θέλουν να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος.

Το πιο δημοφιλές σενάριο της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών, είναι αυτό της συγκυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και πολλοί από τους μεγάλους του χώρου καλούν έμμεσα αλλά και άμεσα με παρεμβάσεις τους τα δύο κόμματα «να τα βρουν».

Εκτιμούν ότι τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν συγκλίνει εξ ανάγκης αρκετά μεταξύ τους και τα κορυφαία στελέχη τους μπορούν πλέον να συνεννοηθούν για τα κεφαλαιώδη θέματα που έχει ανάγκη να επιλύσει η χώρα για να ξεφύγει από την ύφεση.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ