2015-06-28 18:51:06
Φωτογραφία για Formula E, Λονδίνο: Η νίκη του Buemi στήνει δραματικό φινάλε
Ο Buemi πήρε την pole position και νίκησε με άνεση σήμερα στην πίστα του πάρκου Battersea, για να μειώσει τη βαθμολογική του διαφορά από τον Nelson Piquet Jr, από τους 23 στους 5 μόλις βαθμούς, πριν από το αυριανό φινάλε στην ίδια πίστα.

Ήταν η τρίτη νίκη του Ελβετού μέσα στη σεζόν, και μαζί με την 7η θέση που πήρε στον αγώνα ο Nicolas Prost, εξασφάλισε τον τίτλο των ομάδων για την e.dams.

«Χαίρομαι με αυτό που κάναμε σήμερα και τώρα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα για να σιγουρέψουμε ότι θα πετύχουμε το ίδιο και αύριο», δήλωσε ο Buemi.

Ο Ελβετός εργοστασιακός οδηγός της Toyota στο WEC άνοιξε μια διαφορά πάνω από 3” από τον Jerome d’ Ambrosio (Dragon Racing) πριν τις αλλαγές μονοθεσίων στο μέσο του αγώνα, και κατάφερε να βγει από τα pits με ανάλογο πλεονέκτημα.

Το πλεονέκτημα αυτό όμως μηδενίστηκε όταν βγήκε το Safety Car για 3 γύρους (μετά από έξοδο του Daniel Abt). Όμως ο Buemi έλεγξε τον αγώνα και στους τελευταίους 9 γύρους, για να πάρει τη νίκη με διαφορά λίγο πάνω από 1”.


Ο Jean-Eric Vergne (Andretti Motorsport) πήρε την 3η θέση έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα από την 5η. Πέρασε τον Piquet στον 3ο γύρο αφού ο Βραζιλιάνος της China Racing έχασε τη φόρα του σε μια αποτυχημένη απόπειρα να προσπεράσει τον Lucas di Grassi (Abt).

Ο Vergne χρειάστηκε άλλους 4 γύρους για να περάσει και τον di Grassi και αμύνθηκε με επιτυχία στις επιθέσεις του Βραζιλιάνου στους τελευταίους γύρους για να ανέβει στο βάθρο για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν.

Ο Piquet ακολουθούσε από κοντά τον di Grassi μετά το Safety Car, αλλά στους τελευταίους γύρους έμεινε 5” πίσω.

Ο Piquet εξακολουθεί να είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα με 138 βαθμούς, ο Buemi έχει 133, ενώ ο di Grassi, που πήρε και τους δύο βαθμούς για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, είναι 3ος με 125 βαθμούς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ