2015-06-29 14:23:00
Φωτογραφία για Άνοιξαν τα ΑΤΜ - Ουρές από τους πολίτες - Τι θα γίνει με τις συντάξεις
Τα ATM έχουν ανοίξει και μπορούν να παρέχουν το όριο των 60€. Οι πολίτες μπορούν πλέον να κάνουν αναλήψεις, ενώ σιγά, σιγά με βάση την πρόβλεψη όλα τα υποκαταστήματα θα εφοδιαστούν με χρήματα.

Μετά τις 12:00, το μεσημέρι τα ΑΤΜ των τραπεζών ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, υπό το καθεστώς πλέον των περιορισμών κεφαλαίων κίνησης.

Οι πολίτες που περίμεναν άρχισαν να εξυπηρετούνται ενώ σταδιακά αναμένεται όλα τα ΑΤΜ να λειτουργούν κανονικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ηλικιωμένοι σχημάτισαν ουρές από το πρωί της Δευτέρας παρά την ενημέρωση της κυβέρνησης ότι οι τράπεζες τη Δευτέρα θα είναι κλειστές και τα ΑΤΜ θα είναι σε θέση - μετά την τροφοδοσία τους - να πραγματοποιήσουν πράξεις μετά το μεσημέρι.

Νωρίτερα αποφασίστηκε πως κάποια στιγμή θα ανοίξουν 70 υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα τα οποία θα εξυπηρετούν κατ' αποκλειστικότητα συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων και θα τους παρέχουν ολόκληρη τη σύνταξη και όχι μόνο τα 60 ευρώ που προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους.


Σύμφωνα με το νόμο οι συντάξεις εξαιρούνται από τον περιορισμό στις συναλλαγές, εξ ου και θα καταβληθούν από τις τράπεζες εντός του επόμενου 48ώρου και για όσο χρειαστεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος συνταξιούχος.

Ωστόσο το ποια καταστήματα και που θα ανοίξουν ανά την επικράτεια δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Ωστόσο οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό με εξαίρεση μερικές δεκάδες υποκαταστήματα τα οποία θα λειτουργήσουν πιθανότατα από αύριο για να εξυπηρετήσουν ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται οι σχετικές λίστες και θα ανοίξει πιθανότατα από αύριο ένα κατάστημα κάθε συστημικής τράπεζας στην πρωτεύουσα κάθε νομού και από εκεί και πέρα γύρω στα 15-20 καταστήματα στην Αττική και άλλα 3-4 τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως υπάρχει διαβεβαίωση πως οι συνταξιούυχοι χωρίς κάρτα θα εξυπηρετηθούν και θα λάβουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους, ενώ η καθυστέρηση φαίνεται πως έχει να κάνει με τον σχεδιασμό για το ποια υποκαταστήματα θα ανοίξουν, πως θα εφοδιαστούν με χρήματα και φυσικά πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια υπαλλήλων και πολιτών.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ